Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-09-17

Koko lauman yhteiset treenit pitkästä aikaa


Myrrin hieno syvä ote variksesta

Eilen syyskeli suosi ja päätimme tehdä pitkästä aikaa pienet treenit koko lauman kesken. Taika ei ole treeneissä ollut tilanteensa vuoksi hetkiin aikoihin ja vähän on muunkin lauman treenailu jäänyt vähille. Nyt Taika on toipunut ekasta leikkauksestaan sen verran, että päätettiin kokeilla vieläkö Mummo innostuu kun pääsee noutamaan. Kohtahan sitä taukoa taas tulee kun ylihuomenna leikataan toisen (ja viimeisen) kerran, joten mielenvirkistykseksi (koirille ja ITSELLE) koimme tämän treenin tulevan nyt tarpeeseen!

Treeni aloitettiin Myrrin kanssa. Muut koirat kiinni odottelemaan ja minä vein maastoon kolme sulaa varista, joista viimeisen heitin Myrrin nähden. Sitten takaisin Myrrin luo ja koira noutamaan. Hienosti Myrri varikset paikallisti ja ensimmäisen toi tosi nätisti minulle. Toisen kanssa emmittiin vähän enemmän ja kolmatta ei haettu, vaikka menin lähemmäs innostamaan. Heittämällä sain Myrrin tuon kolmannenkin ottamaan, mutta vähän "pitkin hampain". Lintua tutkailtuani totesin, että se ei enää kovin hyvässä kunnossa ollut. Eli turhan huono näin kokemattomalle koiralle noutolinnuksi. Jouti siis roskikseen ja jatkossa täytyy muistaa treenata vain hyvillä riistoilla, ainakin siihen saakka kunnes kokemusta on karttunut riittävästi.

Sitten oli vuoro Taikan päästä kokeilemaan vieläkö innostuu hakuhommista. Vein kolme siipidamia maastoon, ei turhan kauas kuitenkaan. Sitten Taika hakemaan. Tassutellen liikkeelle lähdettiin ja pyörittiin ympäri hakualuetta. Ilma oli melko tuulinen, uskon sen tehneen vähän haastetta. Samoin sen, että alueella oli varisten voimakkaat hajut. No, hetken haahuilun jälkeen Taika bongasi ekan damin ja voi millä loikalla sen haki ja laukaten palautti! Into oikein syttyi silmiin :) Loput damit haettiin samalla tyylillä ja sitten tehtiin vielä damin antoja minulle kunnon nakkipalkalla. Olipa ihana nähdä kuinka Mummo tekemisestä nautti! Videota Taikan hausta löytyy fb:n kennel Magicfox`s sivulta.

Tämän jälkeen vaihdettiin hakualuetta metsäautotien toiselle puolelle ja ensin damihakuun pääsi Minku. Jo oli vauhtia, kaikki siipidamit haettiin silmän räpäyksessä ja toimitettiin minulle! Samoin hienoa työtä teki myös Lumo, tänään ei edes shoppaillut yhtään vaan tehtävä oli tiedossa ja mieluinen :)


Lumo palauttaa siipidamia


Minkun vauhdikas palautus

Loppuun otettiin Myrrille vielä tällä uudella alueella parit haut. Vein variksen noudettavaksi kauemmas maastoon ja vauhdilla ja taidolla se sieltä palautui. Sitten muutama motivoitu heittely palautuksineen ja avot, treeni oli siinä :) Tästä on hyvä jatkaa reilun kahden viikon päästä alkavalle Pirkan nuuskujen taipparikurssille. Sieltä odotan että saadaan erityisesti kokemusta kimppatreeneistä sekä vieraista riistoista.

Oli todella mukava tehdä treeniä koko lauman kanssa yhdessä pitkästä aikaa. Toivotaan että vielä tänä syksynä päästäisiin kaikin treenailemaan, jos (KUN!) Taika nyt toipuu toisesta leikkauksestaan ja jos (todellakin toivottavasti KUN) kasvain ei uusi heti ja toivottavasti ei koskaan. Realisti täytyy kuitenkin olla ja tietää yhteisen ajan hupenevan. Siksikin on tärkeää vaalia jokaista yhteistä päivää ja niin me tehdään.