Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-08-19

Rouva jälleen tyttösten kaunein :)


Rouva kera palkintosaaliinsa :)

Alkukesästä tätä viikonloppua pohdittiin, kun näyttelykalenteria tarkasteltiin, että onko valinta Kouvola KR vai Ruovesi RN. Molemmissa kun olivat suomalaiset miestuomarit, jotka ovat tyttösistä tykänneet. Kouvola vei voiton koska KR ja siten "isompi" näyttely, joten täälläpä sitä ollaan :)

Aamusta lähdettiin ajelemaan kohti pelipaikkaa, Kouvolan ravirataa. Saavuttiin perille ja tyttöset autosta, kävelemään ensin heinikkoisen parkkialueen läpi ja sitten hiekalle, kaviouralle. Siinä jo heinällä kävellessä katsoin, että Minku liikkui omituisesti. Kun päästiin hiekalle, ei enää ollut epäselvää- neito ontui :( Ei kun katsomaan missä vika ja oikean takajalan varvasväli oli vereslihalla! Koska mitään vaivaa ei aamulla kotona ollut, niin ilmeisesti siinä heinikon parkkialueella on ollut terävä kivi/lasinsiru tms mikä nirhaissut anturan reunan ja varvasvälin rikki. Mitä tuuria! Kipeä oli silmin nähden, kun ontuminen oli todella ilmeistä ja kun pysähdyttiin rokotustarkastuspisteelle, alkoi heti jalan nuoleminen. Tässä kohtaa jo oli selvää, että kehä jäisi Minkulta väliin. Harmitti todella paljon, kun tuomarina toiminut Vesa Lehtonen on aiemmin neidosta tykännyt ja toivoin että ainakin eri oltaisiin saatu, parin turkittomuudesta johtuneen eh:n jälkeen. Mutta vielä enemmän harmitti se, että Minkulla oli huono olla ja jalkaan sattui.

Kun päästiin kehän laidalla nurmikkoa pitkin (hiekalla kävely ymmärrettävästi pahempi jalalle), laitoimme leirin pystyyn ja sitten minä lähdin hakemaan näyttelyn eläinlääkäriä paikalle. Saimmekin kolme lääkäriä, tai ilmeisesti yksi oli hoitaja ja yksi lääkäri ja yksi apuna mukana, hoitamaan neidin jalkaa. Tutkimuksen jälkeen lääkäri totesi, että vamma on onneksi pinnallinen, mutta hankalassa paikassa. Eli kävellessä ottaa maakosketuksen ja on kipeä. Sitten lääkäri puhdisti alueen ja laittoi siihen jotain lääkevoidetta sekä antoi kotihoito- ohjeet. Tämän jälkeen Minku pääsi häkkiin lepäilemään.

Sitten odoteltiin kehien alkua. Onneksi oli mukavaa odotteluseuraa, Minkun veljen Viksun omistajat Susanna ja Antti sekä näyttelytuttu Jenni suloisen muksunsa kanssa. Siinä rupatellessa aika kului rattoisasti ja kohta tollerit sitten alkoivatkin.

Viksu oli ensimmäisenä kehässä ja esiintyi hyvin. Loistavasti meni, eri sa tuli! Sitten kolme käy- luokan urosta, joille eri (ja sa), eh ja h. Sitten veteraaniuros Jedi, jolle eri sa. Paras uros- kehässä Jedi voittoon ja Viksu kolmanneksi, kera vara-sertin. Serti oli niin lähellä... No, kyllä se vielä sieltä tulee!

Nartuissa ei sitten ollutkaan kuin meidän tytöt. Tämäkin harmitti erityisesti, kun nyt oli "kolmoisvoitto" tarjottimella. Minkua kun ei vaan voinut viedä, niin ohi meni. Lumo meni Jarnon kanssa todella kivasti ja eri sa tuli. Samoin Rouva minun kanssani. Pn- kehässä Vesa piti edelleen Rouvasta pikkuisen enemmän, joten voitto Taikalle. Perusteluna se, että Lumo oli hänen makuunsa paljon, mutta edes 1 cm olisi toivonut raajakorkeutta lisää. No, sitä ei mistään saada ja tämäkin järjestys passasi meille kyllä!

ROP- kehään Taika pääsi Jedin kanssa (montakohan kertaa tämä parivaljakko on siellä kisannut, aika monta!) ja tällä kertaa Jedi voittoon. Meille siis VSP ja VSP- vet ruusukkeet. Tämä sopi oikein hyvin, päästiin lähtemään apteekin kautta (Minkulle tassun hoitoaineita) hotellille. Täällä sitä nyt ollaan ja tyttöset + Jarno huilaa ja minä päivitän oleellisia, eli näyttelytuloksia :)  Minkukin on täällä ihan ok, kun tassua on hoidettu ja saa pötkötellä puhtailla valkeilla lakanoilla. Illalla lähdemme Jarnon kanssa  kivalta vaikuttavaan pihviravintolaan, täytyyhän sitä Rouvan (ja Lumon) menestystä vähän juhlia! Ja tottakai tyttöset tulevat saamaan herkuista hyvät tuliaiset, näyttelystä ostettujen lelujen ja herkkujen lisäksi :)


Jedi ROP, Taika VSP, tuomarina Vesa Lehtonen.