Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-01-23

Turku KVAloitimme lauantaiaamun tehden pitkän lenkin järvelle, matkassa damit ja frisbee. Ilma oli mukavan keväinen, vaikka ollaan vasta tammikuussa. Kaikille tytöille tehtiin hakuruutu (6 kpl) dameilla. Tänään vauhdikkain ja innokkain suorittaja oli Taika, joka aropupun lailla loikkien etsi ja palautti kaikki damit rinnemetsästä todella vauhdikkaasti :) Minku ja Lumokin dameja hakivat, mutta äitensä draiviin eivät yltäneet. Kyllä tällä porukalla kehtaa joukkueena lähteä Mäntän Talvinomeen maaliskuussa!

Kun tytöt oli daminhaualla ja lopuksi frisbeen heittelyllä kunnolla väsytetty, pakattiin auto ja lähdetiin kohti Turun Sokoshotelli Seurahuonetta. Sieltä olimme varanneet huoneen yhdeksi yöksi, sunnuntain Turku KV- näyttelyä varten. Hotelli olikin melkoisen täynnä koiravieraita ja positiivista oli etenkin respan henkilökunnan erittäin iloinen suhtautuminen koiriin :) Tyttömme saivat paljon rapsutuksia, koirankeksejä ja kyllä heitä taas ihailtiin, etenkin yhden respan rouvan kommentti "kylläpä nämä ovat niin rauhallisia ja ihanasti käyttäytyviä, hänen tuttunsa 2 tolleria ovat ihan jotain muuta..." lämmitti mieltä! Tytöt ovat sellainen positiivinen mainos kyllä, minne vain mennäänkin :)

Sunnuntaina heräiltiin kiireettä ja tehtiin kunnon lenkki Aurajoen rantaa pitkin. Sitten aamiaiselle ja pakkailemaan tavarat huoneesta, matka näyttelypaikalle n 5 km päähän alkoi. Tollereita Turku KV:ssa on perinteisesti monta, tällä kertaa kisaamassa oli 34 virallisissa luokissa ja kaksi pentua. Tollerituomarina toimi vanhempi herra Tanskasta, Einar Paulsen.

Uroksissa voittajaksi valittiin kookas ja hieno valiouros Toto, onnea vielä täältäkin! Tuomari näytti tykkäävän korkeammista ja massavammista koirista, ei kuitenkaan ylipainosta, siitä rokotettiin arvosanaa alentamalla. Junioreille ja nuorille ei myöskään jaettu sa:ta, eli hän arvosti valmiita koiria.

Nartuissa ennen meidän valioluokkaa oli jaettu vain kaksi sa:ta avonartuille. Valioissa kisasi yhteensä neljä narttua, joista Esta toki oli meille se tiedetty pahin kilpakumppani. Esta aloitti saaden erin, sitten toinen narttu jolle myös eri. Jarno vei Lumon joka esiintyi todella hienosti taas kerran. Pieni sähläys sattui, kun Jarno kuuli viereisen kehän kehäsihteerin sanovan "erinomainen" luullen sen ollen tarkoitettu Lumolle, ja lähti kehästä, viittoen minua sinne Minkun kanssa. Minä kun en tätä ollut kuullut enkä myöskään nähnyt lapun nousevan, niin hieman ihmettelin mutta läksimme kehään. Tuomari huusi Jarnon takaisin, tiukasti "I am not done yet!". No, Lumon arvostelu jatkui ja kyllähän se erinomainen sieltä lopuiksi tuli :D Sitten minä toistamiseen Minkun kanssa kehään. Tuomari piti Minkusta kovin, mutta olisi toivonut lisää volyymiä kroppaan ja kylkiin kaarevammat kylkiluut. Minkuhan on sellainen "silakka" malli, etenkin nyt hoikassa ja sporttisessa kunnossa ollessaan, että vanhempien ja valmiiden narttuja jälkeen (Minku oli kehän nuorin), kommentin hyvin ymmärsin.

Kilpailuluokassa Esta voitti (onnea!) ja Minku tuli toiseksi, Lumon saadessa jälleen kolmannen sijan. Kaikille sa. Sitten vauhdilla hakemaan Taika, jolla oli kisassa 3 muuta kilpakumppania. Tuomari ihastui Taikaan ihan huolella ja Rouva näytti virrakasta esiintymistään. Kaikki veteraanit saivat erin. Kilpailuluokassa Taika laitettiin heti ykköseksi ja muita järjesteltiin. Taika oli ainoa sa:n saanut veteraaninarttu. Pn- kehässä minä vein Taikan, Jarno Minkun ja Noora (kiitos vielä tätäkin kautta!) Lumon. Jokunen kierros juostiin ja sitten järjestys. Esta voitti, ja yllätyksekseni Taika tuli kakkoseksi! Yllätys tämä oli siksi, että Rouva on tiputtanut turkkinsa ja jäjellä oleva karva on sellaista karheaa ja kamalaa. Tuomaria tämä asia ei onneksi haitannut :) Minku sijoitettiin kolmanneksi ja Lumppari oli jälleen se "epävirallinen pn5". Minku sai vara-cacibin joka oli kiva bonus reissun päälle!

Sitten oli vuoro ROP- veteraanin valinnan. Tuomari juoksutti ensin Rommia (Hedera`s Guardian Angel) edellä ja sitten juostiin toinen kierros Taika edellä. ROP- veteraaniruusuke ojennettiin Taikalle, joka otti sijoituksen innosta hyppien vastaan :) On meillä vaan vetreä ja upea veteraani, joka tässäkin näyttelyssä jätti lapsensa ja monet monet muut hienot koirat taakse. Ei voi kun olla kiitollinen tästä ihanasta elämäni koirasta!Parhaat veteraanit, ROP- vet Taika ja VSP- vet Rommi

Taikan arvostelu oli yksi upeimmista: "Erittäin feminiinen narttu, yhä upeassa kunnossa. Useita upeita rotutyypillisiä yksityiskohtia. Ihana pää ja ilme. Harmoniset tasapainoiset kulmaukset, upeat leijailevat liikkeet".