Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-01-28

Minkun pentusuunnitelmat :)

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on vuoden päästä tähän aikaan Minkun pentue laitettu aluilleen :)

Pentueen urosta olen pohtinut pitkään ja hartaasti, kysyen myös rotuyhdistyksen kantaa asiaan. Monta asiaa on pitänyt ottaa huomioon. Minku itse on terve kaikin puolin, samoin Minkun sisarukset. Harrastuspotentiaalia löytyy ja ulkomuotokin on enemmän kuin kohdillaan. Uroksen suhteen olen asettanut vähintään samat kriteerit. Oma ja lähisuvun terveys ovat etusijalla, ulkomuoto on kohdillaan ja tärkeänä pidän sitä, että taipumuskoe on suoritettu. Uroksen halusin myös olevan suomalainen, ihan siitäkin syystä että suomalaisista tollereista useimmiten on enemmän ja luotettavampaa terveystietoa saatavilla myös jalostustoimikunnalla. Tällä kertaa halusin myös, että uros ei ole ensikertalainen  vaan sillä on jonkinmoista näyttöä lisääntymiskyvystä sekä jälkeläisnäyttöä.

Olen saanut ilon tutustua ja ystävystyä tulevan pentueen isän omistajan kanssa noin vuosi sitten. Jo silloin kun tapasin uroksen ensimmäistä kertaa, se miellytti silmääni suuresti. Todella komea, jykevä ja kauniin tumman värinen, hyvillä merkeillä varustettu uros. Luonne vaikutti itsevarmalta ja tasapainoiselta. Nämä havainnot vain vahvistuivat, kun teimme uroksen omistajan kanssa kesällä yhteisen näyttelymatkan Latviaan. Minku ja uros tulivat erinomaisesti juttuun keskenään, matkasivat saman auton takatilassa ja asustelivat samassa hotellihuoneessa. Tämä oikeastaan sinetöi haluni käyttää ko. urosta. Kun vielä muu selvitystyö terveyden ym. asioiden suhteen näytti vihreää valoa, on päätös syntynyt.

Minkun tulevan pentueen isäksi on valittu Pyry, Hedera`s Love Supreme. Pyryssä täyttyvät ne toiveet, mitä urokselle asetin. Pyryn omistaja on hyvin tarkkaan selvittänyt lähisuvun terveystilanteen, ennen kuin on antanut Pyryä jalostuskäyttöön. Pyryllä on nyt yksi pentue (Sienna-Red kennel), kysyntää jalostukseen on ollut sekä Suomessa että ulkomailla. Pyry on suorittanut noutajien taipumuskokeen ja luonteeltaan on itsevarma, tervepäinen ja tasapainoinen. Ulkomuodoltaan Pyry on Minkun tyyppiä, "showtollerimallia", väriltään kauniin tumman punainen hienoilla valkoisilla merkeillä varustettu.

Yhditelmästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä (info@magicfoxs.fi), kerron mielelläni lisää tulevasta pentueesta!

Tässä vielä muutama kuva komeasta Pyrystä :)