Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-01-11

ERInomaisten tyttöjen reissu Kajaaniin

Näyttelyvuoden aloitus Kajaanissa oli eksoottinen reissu. Läksimme matkaan perjantaina koko lauman voimin. Hotellimme Valjus oli ihan keskustassa ja mukava koirien lenkityspuistikko alkoi lähes hotellin nurkalta. Jälleen kerran hotellivierailun aikana saimme todeta, että harvassa tuntuvat olevan ne koirat jotka osaavat "ihmisten ilmoilla" käyttäytyä. Tarkoittaen sitä, että hotellihuoneessa ei räksytetä yötä päivää. Tästä toki isoin miinus noiden herranterttujen omistajille, jotka pikku mussukkansa jättävät huoneisiin rääkymään ja itse huitelevat ties missä.

Mutta joo, räkytystä lukuun ottamatta hotellivierailumme sujui kivasti. Tytöt olivat kuin kotonaan, melkoisia maailman matkaajia kun ovat eivät stressiä ota vieraista mestoista, äänistä ja hajuista :)


Minku näyttää mallia miten hotellissa otetaan rennosti ;)


Lauantaina päätimme kävellä hotellilta näyttelyyn, kun matkaa oli vain vajaa pari kilometriä. Perillä pallohallilla oli melkoisen kylmä. Mikä mielenkiintoista, johtuiko sitten lämpötilaerosta hallin ja ulkoilman välillä vai mistä, niin hallin sisäkattoon oli jäätynyt jäälevyjä jotka sitten putoilivat sieltä miten sattuu. Onneksi pääosin ohutta jäätä, mutta muutamia isompiakin kimpaleita näimme tippuvan. Ja toisin paikoin kattoon tiivistynyt kosteus tuli alas solkenaan valuvana vetenä, joten harvinaista kyllä, talven sisänäyttelyssä tarvittiin sateenvarjoa!

Odottelimme melko pitkään vuoroamme, tytöt makoilivat takit päällä pehmeällä lämpöisellä alustalla häkissään, ihan unessa. Ja häkin päällä oli se meidän ainoa sattumalta mukana ollut sateenvarjo, joten koirien odottelumukavuus oli taattu :)

Tollereita oli ilmoitettu kehiin 27 kpl ja tuomarina toimi Harri Lehkonen. Lumo on saanut tältä junnuluokassa eh:n ja Taika ollut aikanaan ROP ja valioluokan 3. Minkun visiitti Harrille oli ensimmäinen.

Muutamia koiria oli poissa ja kehä eteni melko reippaasti. Valioluokkaan oli ilmotettu neljä narttua ja kuinka ollakkaan jälleen, se oli näyttelyn suurin luokka. Tämä tuntuu olevan nykyään trendi näyttelyssä kuin näyttelyssä. Jarno esitti Lumon joka esiintyikin iloisesti ja hyvin, tuloksena eri. Minä vein Minkun, joka oli kiistatta näyttelyn turkittomin tolleri ja tällä kertaa ei oikein seisominenkaan meinannut maistua. Liekö tokon peruja että istumista tarjottiin muutamaankin kertaan. No, kaljuudesta ja ei niin täydellisestä esiintymisestä huolimatta eri tuli. Samoin kaksi muuta valiota (Grezagords Öinen Salaisuus "Venla" ja Mäkiharjun Don`t Worry be Happy "Tyyne" ) saivat myös erit. Kilpaililuokassa tuomari juoksutti Lumoa ja Venlaa pitkään, arpoen kumman laittaa edelle, Minku kisasi oman kisansa Tyynen kanssa, nuoret Valko-Venäjän valiot keskenään siis.. Suureksi iloksemme Lumo voitti valiot ja Minku voitti Tyynen, ollen vak 3. Kaikki valiot saivat sa:t.

Tässä kohtaa aloimme jo odottaa mukavaa menestystä, sentään valioluokan voitto kun oli jo plakkarissa. Ne haaveet romahtivat kuitekin pian, kun tuomari poimi pn- kehästä jatkoon neljä ei- valiota. Melkoinen yllätys kyllä, sentään neljä valiota sa:lla ja ketään ei jatkoon..... Ei kovin tavallista. Tai ehkäpä alkaa ollakin, kuten olen aiemminkin kirjoittanut, valioluokka tuntuu kokeneen inflaation. Tartteepa varmaan jatkossa ilmoittaa tyttöset siis muihin luokkiin.

Lumo vak 1 eri sa eikä pn- sijoitusta
"Mitä hittoa?!?"

Arvostelu: " Hyvän kokoinen, iloisesti esiintyvä narttu. Miellyttävä pää ja ilme. Erittäin hyvät kulmaukset. Oikeat mittasuhteet tilavassa rungossa. Hyvä vahva turkki. Oikea-asentoinen häntä. Liikkuu hyvällä askeleella". Vak 1 eri sa










Näyttelystä lähdimme vähän fiiliksellä "mitä hittoa juuri tapahtui"? Ei siinä oikein osannut olla edes pettynyt. Hotellilla vietimme hauskan illan, eli "menestys" ei reissuamme pilannut. Ja toisaalta, olihan se ihan hyvä menestys, kun kumpikin tytöistä voitti valioluokassa kilpakumppaninsa: Lumo Venlan ja Minku Tyynen :)



Karvaton Minku söpöilee :)

Arvostelu: "Hyvän kokoinen, tyylikäs narttu. Kaunis pää ja ilme. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman litteät käpälät. Oikeat mittasuhteet. Hyvänlaatuinen turkki. Oikea-asentoinen häntä. Terveet liikkeet". Vak 3 eri sa










Ensi viikonlopulle suunniteltu Turku KV jää meiltä väliin. Syitä on pari: Lumolla ja Taikalla on juoksut, ja meidän piti mennä reissulla majoittumaan ystävällemme jolla on urostollerit. Tämä ei siis ole nyt mahdollista. Toinen syy on Minkun turkittomuus, vaikka Harri Lehkonen arvosteluun kirjoittikin "laadukas turkki", se ei sitä tällä hetkellä määrällisesti ole. Ja on vielä kolmaskin syy, Taikan nose work- tunti joka jäisi väliin jos Turkuun lähdettäisiin. Joten emme lähde. Seuraavat näyttelymme käydään sitten jälleen itä- Suomessa, Joensuussa maaliskuun alussa. Vielä vähän mietimme onko siellä kolme tyttöä valioluokassa, yksi valiossa, yksi avossa ja yksi nuorissa, yksi nuorissa ja yksi valioissa, vai millä kombolla mennään ;)