Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-11-04

Treenikuulumisia

Kuvassa ylpeä tokokoira Minku :) Ollaan nyt käyty kolme kertaa tokon jatkokurssilla ProCaniksella. Täytyy sanoa että olen erittäin tyytyväinen Minkuun! Minkun temperamentti kun on rauhallinen, se sopii tokoiluun erittäin hyvin. Jaksaa keskittyä ja innostuu tekemään säntillisesti asioita. Maria kouluttaa minulle ihan uusin metodein. Kaikki lähtee koiran omasta oivalluksesta. Asioita ei hinkata sotilaallisesti vaan tehdään koiralle yllätysmomentteja esim vaihtamalla yllättäin seuraamisessa käännöksen kautta palkalle, joka lentää eteen. Tokohyppyä opetellaan naksuttimella ja koira saa itse tarjota sitä. Maahanmenoa leikin kautta vauhdista, naks ja palkka lentää ja vauhdista uusiksi. Aikanaan kun Taikan kanssa tokoilin (eri ohjaajilla), asiat tehtiin hyvin kaavamaisesti. Nyt on itselläkin paljon kivempaa kun saa oppia koiran kanssa yhdessä ja samalla oppia kouluttajana.


Kurssilla ollaan nyt käyty läpi sivulletuloa, seuraamista, maahanmenoa, kaukokäskyjen alkeita, ruutuun menoa, hypyn tarjoamista, tasapainoilua tyynyillä ja tempuilla, noutoa on alettu opiskella käsikosketuksen kautta. Joka kerta tehdään jotain uutta ja me molemmat, Minku sekä minä, odotetaan tunteja innolla :)

Eilen käytiin molempien tyttöjen kanssa agissa. Maria ei ollut paikalla vaan ohjaamassa oli meille uusi ohjaaja Marko. Erittäin hyviä ohjaajia molemmat! Minä vein Minkua nyt toista kertaa. Kun päästiin sisään halliin, Minku kiskoi hihnassa kuin Lumo konsanaan. Oltiinkin Jarnon kanssa ihan että mitä tälle koiralle on tapahtunut?!? Eka veto, 5 esteen sarja, meni erinomaisesti. Seuraavalla vedolla vire sitten jo laski ja käsissä oli tuttu vanha Minku. Mutta kivasti meni kaikkineen treeni, paljon oli uutta (etenkin minulle kun en noita ohjauksia valsseineen ja persjättöineen osaa) ja hiki tuli, huh! Jarnolla ja Lumolla meni alun ylikierrosten jälkeen erinomaisesti, sillä parivaljakolla on vauhti ja tyyli hallussa! Pujottelu meni kolme kertaa tehden joka kerran nappiin, samoin vaikeatkin ohjaukset hypyille ja putkeen. Tosi hienoa katseltavaa ja Markokin kehui heitä moneen kertaan, todella ansaitusti :)

Sunnuntaina alkaa Taikan nosework kurssi ProCaniksilla, sitä odotan innolla! Teoriatunnilla jo kävinkin toissa sunnuntaina, mutta siellä oltiin ilman koiria. Nyt sitten pääsee Rouva tositoimiin, saapas nähdä miten se nenä toimii :)

Minku tokon väliajoilla: neito osaa ottaa rennosti :)