Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-11-23

Jyväskylästä 11. serti ja talven touhuja :)

Pitkä näyttelyhiljaisuus loppui sunnuntaina Jyväskylän KV- näyttelyyn. Olimme ilmoittautuneet myös lauantaille, mutta kelin ollessa surkea (lumipyryä) ja kehän todella aikainen, päätimme nauttia kotipäivästä ja touhuilla noutohommia läheisellä metsälammella. Takuulla koirien mielestä hyvä päätös!

Lauantaina olimme siis koko porukalla lammella, missä teimme hakuruutua kaikille tytöille. Minä ohjasin Taikan ja Lumon, Jarno Minkun. Kaikki suorittivat todella innolla! Kamerasta jäi harmittavasti akku kotiin, joten kuvia treeneistä ei saatu. Kun minä lähdin sunnuntaina Jyväskylän näyttelyyn Lumon ja Minkun kanssa, meni Jarno Taikan kanssa uudelleen lammelle ja sieltä nämä kivat talvitset kuvat :)
Sunnuntaina sain Jyväskylään matkaseuraksi ystäväni Venlan (Jarno jäi kotiin kun Taikaa ei oltu ilmoitettu ja heillä oli Nose Work- kurssi ProCaniksella). Keli oli edelleen varsin luminen, mutta kun sai ajella valoisella ei haitannut. Pääsimme hyvissä ajoin perille ja aikaa tarvittiinkin pysäköintipaikan etsintään. Pienen haeskelun jälkeen löysimmekin hyvän ruudun ihan Paviljongin läheltä.

Tollereita oli näyttelyssä paikalla 27 kpl. Tuomarina toimi portugalilainen vanhempi mies Rui Oliveira. Hän jakoi eriä hyvin avokätisesti, itse asiassa kaikki tollerit sen häneltä saivat. SA:ta jaetiin vähemmän, lähinnä luokkavoittajille.

Nuortenluokassa esiintyi Minkun Sulo- veli. Hienosti meni, viiden koiran joukosta erillä sijalle 3, onnea Johanna! Valioluokassa Magicfoxeista kilpaili Wilkku, päätyen kolmen koiran joukosta sijalle 2 SA:lla.

Narttujen valioluokkassa kisasi neljä. Edellispäivän ROP Tiuku, hienosti menestynyt Esta sekä Lumo ja Minku. Johanna vei Lumon kehään, kiitoksia vielä! Minä esitin sitten Minkun. Minkulla ei ollut yhtään draivia kehässä, ehkäpä tällä hetkellä päällä olevan valeraskauden vuoksi. Esiintyminen ei siis maistunut ollenkaan. Seisoi kuitenkin ihan ok. Kaikki valiot saivat erit. Kilpailuokassa tuomari mietti pitkään järjestystä. Minku ainoana pääsi esittämään liikkeensä vielä kertaalleen. Sitten tuomari siirsi Minkun ykköseksi, jee! Aika huippua, todella kovat kilpakumppanit jäivät taakse, Lumo sisko oli luokan 4. varmaankin turkin melkolailla totaalinen puuttuminen vaikutti asiaan. SA kuitenkin myös Lumolle :)

Parasnarttukehään menin tietenkin suurin odotuksin. Cacib oli melko lähellä... Valitettavasti se jäikin vain lähelle, Minkun sijoittuessa lopulta pn2:ksi. Todella hieno sijoitus etenkin kun voittaja oli erittäin kaunis ja valmis avonarttu Minna. Serti ojennettiin Minkulle ja vara-cacib myös. Eihän siitä voinut pettynyt olla :) Kyllä Minku vaan on melkoinen neito. Ikää 20 kk ja ensin tasokkaan valioluokan voitto isossa KV- näyttelyssä, 11. serti ja vara-cacib.
Näyttelystä ajelimme kotiin ensin Venlalle, missä kierrettiin vanha tuttu Ruutanan matkajärvi. Tytöillä oli virtaa, pitkän autossa ja näyttelyhäkissä vietetyn päivän jälkeen. Lenkille saivat seurakseen Venlan veljen kultsupojan Kelmin ja hauskaa oli! Kotosalla sitten otettiin neidosta asiaankuuluva palkintoposeerauskuva ja pikkuisen juhlistettiin hienoa menestystä :)