Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-09-14

Kolmoisvoitto Porvoossa!


Kuva kertoo sen minkä otsikkokin- on meillä vaan loistavat tytöt!

Lauantaiaamuna läksimme ajelemaan kohti Porvoota, missä järjestettiin kaikkien rotujen koiranäyttely. Tuomarina toimi Riitta-Liisa Lehtonen, joka antoi aikanaan (noin kuusi vuotta sitten) Taikalle ensimmäisen sertin junnuluokasta. Joten mukava oli päästä näkemään ja kuulemaan, vieläkö rouva (ja rouvan tyttäret) olisi tuomarin makuun.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Laitoimme leirin kehän laidalle ja siinä odotellessa oli hyvä tehdä vähän ostoksiakin. Tytöille tietenkin asiaankuuluvat näyttelyherkut (possunkorvia, kuivattuja kanafileitä ja -maksaa), itselle kiva koira-aiheinen kännykkäkotelo ja tytöille vielä hienot pantaan laitettavat nimilaatat puhelinnumeroilla varustettuna. Kohta saimmekin kehän laidalle seuraksemme Mirkan, joka omistaa Minkun veljen Ronin. Mukava oli vaihtaa kuulumisia!

Tollereita oli näyttelyyn ilmoitettu 17 kpl. Roni aloitti urokset kisaten nuortenluokassa. Tulokseksi tuli eri ja luokan 2. sija. Hienosti meni siis, tuomari ei antanut kummallekkaan nuortenluokan urokselle sa:ta. Avoluokassa sa:ta jaettiin 2/3 ja veteraaneissa 1/2. Urokset voitti veteraaniuros Reetu.

Narttuja oli kisaamassa 1 junnu, jolle eh. Nuortenluokassa oli 2 narttua ja Minku aloitti. Neitonen vetäisi heti bravuurinsa- piiiitkät venytykset- tuomarille kun tuomari tuli tutkimaan. Hymyillen tuomari totesi että oi kun olet ihana :) Eli kivasti alkoi! Saimme juosta ympäri ja sitten seisottiin. Kohta sieltä kuului "erinomainen" ja siirryimme kehän ulkopuolelle odottelemaan kilpakumppanimme (Ruotsin tuontinarttu) arvostelua. Tämä sai eh:n joten kilpailuluokassa Minku meni ykköseksi. Neiti seisoi vähän huonosti ja tuomari sanoi että korjaapas vähän, korjattiin ja sitten meille ojennettiin sa- ruusuke :)

Avoluokan narttu sai eh:n ja käyttöluokan narttu eri sa:n. Valioissa kisasivat Taika ja Lumo. Molemmille sa:t ja Lumo ykköseksi. Vielä yksi veteraani kelle sa, joten parasnarttukehässä kisaajia oli viisi. Minä Minkun, Jarno Lumon ja Mirka Taikan kanssa (kiitos!). Juoksimme kierroksen ja sitten seistiinkin piiitkään. Tuomari mietti ja pohti, kävi katsomassa koiria, ilmeitä ja harkitsi kauan. Lopuksi tuli vielä katsomaan Minkua ja Minkun takana olevaa käyttöluokan narttua. Tämän jälkeen käyttönarttu siirrettiin neljänneksi. Siinä mietin että tuleekohan Lumo meidän eteen vai veteraani kenties. Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun tuomari totesi hymyillen että kyllä tämä sijoitus on nyt tässä. Eli Minku voitti! Lumo pn2 ja Taika pn3. Eipä olisi voinut hienommin sujua! Minkulle serti nro 9! Tämähän oli Minkun viimeinen kisa nuortenluokassa, seuraavat näyttelyt ollaan jo valioissa. Mutta eipä näemmä luokka ole mikään este menestykselle, kun käsissä on Minku ;) Lopulta Minku oli VSP ja tuomarille kerroin, että olet tämän nartun äidin palkinnut aikanaan ensimmäisellä sertillä ja että pn1, pn2 ja pn3 ovat tyttäret ja äiti. Tuomari oli varsin ilahtunut!

Että on meillä vaan hienot tytöt :) Tuossa laskeskelin, että tämä oli jo meidän kolmas kolmoisvoittomme Suomessa ja jos Minku olisi kisannut ainoana meidän tytöistä, olisi (jos muuten sijoitukset olisivat menneet kuten ovat menneet), Minkulla jo viisi VSP/ROP sijaa Suomesta. Nythän me ollaan vähän "sahattu omaa oksaamme" tai siis Minkun oksaa,  kun kaikki tytöt ovat kisaamassa olleet. Mutta toisaalta, ovathan nämä kolmoisvoitot aika makeita ;)