Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2014-02-22

SYNTTÄRIJUHLIA, MENESTYSTÄ JA ANTI-MENESTYSTÄ...

Jaahas, sitten viime päivityksen onkin tapahtunut jälleen kaikenlaista. Aloitetaan Pirkan Nuuskujen talviriehasta, jossa Lumo sai Vuoden Näyttelykoiran upean kiertopalkinnon viime sunnuntaina. Hauska talvitapahtuma, jossa molemmat tytöt pääsivät loistamaan omilla alueillaan: Taika nakinsyönnissä ja hakuruudussa, Lumo nopeuskisassa leikkimielisillä rasteilla. Nakinsyöntikisa olisi ollut Taikalle ihan suvereeni, jos pisteitä ei olisi tiputtanut ohjaaja Jarnon oman nakin varsin hidas nieleskely.. Itse olin Lumon kanssa paljon nopeampi (vaikka siis Lumo olikin Taikaa hitaampi), vaikka se kylmä nakki kurkkuun juuttuikin pitkäksi aikaa, yöök... Luoksetulon nopeudessa Lumo kiisi kuin ferrari, Taikakin kyllä tuli niin kovaa kun mahaltaan pääsi. Hakuruudussa oli monenmoista esinettä, joista Taika ensi kertaa Jarnon kanssa toimiessaan löysi tiskiharjan ja purkin, mikäli sisälsi nameja. Lumo hieman avustettuna toimitti perille vain damin, mutta sillä kyse olikin ihan vaan harjoituksen puutteesta, intoa hakemiseen kyllä piisasi. Mutta hauska tapahtuma kerrassaan, kiitos järjestäjille!

Tänään saimme hienoja uutisia Minskistä, missä Wilkku- poika on reissulla hakemassa sertejä ja cacibeja. Eka päivä menikin ihan putkeen, tuloksena sert, cacib ja ROP! Mikäli huomenna tulee myös sert (kuten uskon) on suvussa sitten neljäs Valko-Venäjän MVA! Taika, Äikky ja Lumo- siskohan ovat jo ko. tittelin saavuttaneet :-)

Jarno ja Lumo kävivät tänään pitkästä aikaa agikisoissa. Harjoituksissa on edetty vaihtelevalla menestyksellä, tosin edelliset treenit eivät menneet ihan putkeen. Aavistukset päivän kulusta olivat siis hieman skeptiset, ja toteutuivatkin valitettavasti. Lumo karkasi heti lähdöstä ja oli tyystin ylikierroksilla. Hylkyhän siitä taas napsahti (11. jo) ja kisat oli sitten siinä. Toisellekin radalle olivat ilmoittautuneet, mutta päätettiin jättää väliin. Tämä on kyllä todella turhauttavaa, kun koira osaa kaikki esteet, vauhtia on ja edellytykset hienoon suoritukseen on olemassa. Mutta kisatilanteissa kaikki menee päin p-tä, koira ei kuuntele lainkaan ja on kuin tyystin kouluttamaton villipeto. Itse en moista jaksaisi mutta Jarnolla on ilmeisen pitkät hermot. Apua on haettu niin yksityis- kuin ryhmätunneiltakin, mutta toistaiseksi siis varsin laihoin tuloksin. Saapa nähdä onko Lumo tolleri joka tekee enkat agikisaamisissa hylkyjen määrässä, todennäköisesti on....

Mutta lopetetaas päivitys iloisempiin aiheisiin. Eilen 21.2.14 Punaviinipentueemme täytti jo 2 vuotta! Saavuttivat siis aikuisen iän (jota siis ei Lumosta uskoisi tuon agikäyttäytymisen johdosta...). Onnea jokaiselle! Onhan tämä ollut kasvattava matka näin kasvattajana, seurata ekan oman pentueen kasvua ja kehitystä, onnea ja murhetta, iloja ja suruja ja kaikkea mitä elämä on vastaan tuonut. Kiitos kaikille pennunomistajille jotka olette hyvää huolta pitäneet pennuista, jokainen on saanut rakastavan kodin ja se on tärkeintä näin kasvattajalle. Toki tärkeää on myös se, että jokainen pentu kävisi PEVISA- tutkimuksissa ja sitä toivommekin kuuluvan niiden pentujen vuoden ohjelmaan, jotka eivät ole vielä tutkimuksissa käyneet.

Noin kahden viikon kuluttua tulee seuraava pentueemme, Grappolo- pentue, näkemään päivänvalon. Taika on jaksellut läpi tiineyden oikein hienosti, edelleen tehdään mukavan mittaisia lenkkejä ja ruoka maistuu hyvin. Ensi perjantaina mennään tiineysröntgeniin, missä selviää montako pentua vatsassa kasvelee. Itse veikkaan hieman pienempää määrää kuin viimeksi (ja jopa hieman toivon...) mutta sen näkee sitten. Monta ihanaa ja aktiivista kotia on pentuja odottamassa, joten sen puoleen toki toivotaan että hyvän kokoinen pentue olisi tuloillaan! Ja toiveissa olisi myös, että pentueen jäsenistöön kuuluisi seuraava Magicfox`s tiimin jäsen Hurma, mutta sepä jää vielä nähtäväksi :-)