Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2013-08-11

Lumon ekat cacibit ja heti kaksin kappalein :)

Olipas meillä reissu Joensuuhun Wilkun porukoiden kanssa. Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin matkaan, MB vitolla jotta mahduttiin hyvin reissaamaan kaikki 4 ihmistä ja 3 tolleria. Hotellille saavuttiin lähellä puolta yötä ja suoraan nukkumaan.

Lauantaina oli Joensuun tuplainttinäyttelyviikonlopun 1. päivä. Tollerit tuomaroi kroatialainen tummahko mies Tino Pehar. Wilkku oli ainoa nuorissa ja sai eri sa. Pu- kehässä tuomari olikin sitä mieltä ettei ollut Wilkulle sa:ta antanut ja kätteli Pirkon ja Wilkun heti ulos. Tästähän nousi melkoinen keskustelu ja lopulta tuomari oli "very sorry", sa oli ja pysyi mutta tosiaan sijoituksia ei herunut. Kummallista toimintaa kerrassaan.

Lumo oli yksin nuorissa ja sanottakoon että ei se nyt ihan putkeen mennyt. Ekaa kertaa sitten pentuaikojen Lumo ei pitänyt tuomarin käsittelystä, hieman väisti ja niiasi kun tutkittiin. Kaikin puolin tuomarin makuun turhan pieni, liian vähän sitä ja liian vähän tätä... Mutta liikkeet olivat hienot ja kulmaukset myös joten eri saatiin ja pienen mietinnän jälkeen myös sa :)

Taika oli yksin valioissa ja tuomari tykkäsi todella paljon. Oli riittävästi substanssia ja kaikki muukin excellent. Pn- kehässä kisasi 3 narttua. Anni vei Taikan voittoon ja minä Lumon pn2:ksi. Siinä sitten tajuttiin että hei, sen lisäksi että tuli 9. sert tuli myös eka cacib sillä se siirtyy Taikalta! Wow!!  Rop- kehässä Lumpparin iskä Äijä vei voiton ja Taika oli VSP. Huippu päivä :) Kehien jälkeen mentiin Äikyn "äipälle" Jaanalle kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Oli todella mukavaa ja isot kiitokset kun kestitsit meitä ja oli ihana jutella kunnolla pitkästä aikaa!

Ilta vietettiin Kolilla hienossa hotellissa, ihan sviitissä. Tosin ei se nyt ihan sellainen sviitti ollut mihin ollaan totuttu kun mennään sviittiin. Ei saunaa, ei poreammetta. Mutta hienot maisemat (tosin sateen ja sumun ansiosta niitä ei paljoa päässyt ihailemaan), ihan ok tilat ja koiratkin huomioitu 3:lla vesikupilla joten mikäs siinä. Nuoriso järjesti vähän iltaohjelmaa kun lenkillä bongasivat aukon jyrkässä rinteessa olevasta lammasaidasta ja Wilkku edellä, Lumo perässä lähtivät vähän "paimentamaan" lammaslaumaa.... Tilanne oli uskomaton, ja onneksi päättyi hyvin. Minä juoksin n kilometrin jyrkkää laidunta alas ja hain Lumon ja Wilkun jotka täydessä huumassa pitivät yhtä lammasta paikallaan ryteikössä. Sanottakoon että ne osasivat paimentaa, eikä lammaskaan ollut millänsäkään. Sitä vähän rapsuttelin ja sitten lähdettiin "sulkeismeiningillä" nuorison kanssa kipuamaan kaamea rinne ylös ja pois aitauksesta. Oltiin "julkkiksia" sen jälkeen hotellissa ja mummojen paheksunnan kohteena luonnollisesti. Hotellihenkilökunta suhtautui hienosti: koirille annettiin tervetuliaispaketti, kehotettiin olemaan kiltisti hihnassa ja kerrottiin että oi kun mukavia koiria ovat. Mutta siis HUH, aika tapahtuma kyllä.

Sunnuntaina oli sitten näyttelypäivä nro 2. Hieman sateinen sää ja kisaväsymys vaivasi koko porukkaa. Tuomaroimassa oli serbialainen tumma pitkä mies Nikola Smolic josta liikkui hurjia juttuja koirankäsittely"taidoista". No, onneksi ne olivat vain juttuja sillä tämä mies käsitteli koiria tosi nätisti. Wilkku oli jälleen yksin nuorissa ja sai sileän erin, koska turkkia "ei ollut". Harmi mutta turkki tulee ja menee ja se toki voi arvosteluun vaikuttaa, tuomarista riippuen.

Lumo oli myös yksin nuorista ja tuomari ihastui Lumoon täysin :) Tunne oli molemmin puolinen, sillä Lumo oli ihan innoissaan tuomarin tutkittavana. Edellispäivän pienestä väistämisestä ei ollut merkkiäkään vaan Lumo esiintyi parhaiten koskaan! Voi että kun se liikkui upeasti ja seisoi kun patsas. Eri sa ja ihana arvostelu saatiin!

Taika meni totuttuun tyyliin hienosti ja sai myös eri sa. Pn- kehässä kisasi 4 narttua. Minä vein Lumon, Anni Taikan. Juostiin yhdessä ympäri pariin kertaan ja tuomari osoitti meille Lumon kanssa paikan. Ajattelin että voi ei, 4. tultiin. Mutta mitä ihmettä, Taikalle osoitettiin nro II ja sitten tajusin että ei helevata- Lumo on numero 1!! Voitto inttinäyttelyssä, serti ja eka "oikea" cacib- uskomatonta!!  Niin se pikkuneiti vaan vetäisi voiton kotiin ja Taika hienosti pn2 :)

ROP kehässä upea Reetu vei voiton ja päätyi olemaan lopulta BIS 2- eli aivan mieletön sijoitus- onnea!!

Sellainen reissu meillä :) Kotiin saavuttiin kera kahden sertin, kahden cacibin, kahden vara-cacibin ja kahden VSP: n kanssa. 8 ruusuketta ja 6 pokaalia- sekä kaksi erittäin tyytyväistä tyttöä ja kaksi vielä tyytyväisempää omistajaa! Kiitos kaikille ystäville: Pirkolle ja Ristolle matkakumppanuudesta sekä erityisesti Ristolle kuskauksesta, Jaanalle kestitsemisistä ja kivasta iltapäivästä, Annille Taikan esittämisestä pn- kehissä sekä kaikille muille onnittelijoille ja kanssaeläjille meidän upeassa viikonlopussa :)