Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-04-28

Kevättä rinnassa

Niin se kevät on saapunut kohisten. Sen tietää ainakin siitä, että molemmat tytöt ovat juoksuillaan. Melkoista meininkiä täällä kotona, oikein korvat punoittaa katsoa.... Sanottakoon että kummallakin on sukupuolivietit kohdillaan ja intoa lisääntymishommiin! Ehkäpä Taika seuraavista juoksuista pääseekin tositoimiin, ei ainakaan harjoituksen puutteesta voida syyttää!

Talviturkit on heitetty molemmilla jo aikaa sitten, heti kun vesi sen verran aukesi että uimaan pääsi niin sinne vaan. Niinhän ne tollerit on jalostettu jäisissä vesissä uimaan, ei paljon jäät hidasta menoa. Välillä haetaan jään kappaleet ja mennään niitä järsimään rantaan.

Nuotio- ja daminnoutoreissuja on tehty joka viikonloppu. Se onkin todellista laatuaikaa koirien kera! Kun hiillos valmistuu heitellään dameja, joita tytöt kilvan noutavat aivan innosta piukeina. Ja sitten kun päästään syömishommiin saavat tytöt etsiä makkaran paloja ympäristöstä. Sitä nuuskutuksen määrää!

Näyttelyissäkin on jälleen pyörähdetty, tällä kertaa ilman sanottavaa menestystä. Hyvinkään ryhmiksessä oli espanjan ihme, vanhempi mies tuomarina. Hän piti tollereista jotka olivat kookkaita, karvaisia ja hyvin massavia. Tai ainakin jonkun näistä ehdoista piti täyttyä. Meidän tytöt ovat nyt huippukunnossa, ei yhtään liikaa massaa ja niinpä se menestys jäikin saamati. Lumo esiintyi upeasti ja oli seitsemästä junnusta neljäs saaden sileän erin. Kolme ensimmäistä saivat sa:n. Coco sai eh:n, koska karvaa oli tuomarin makuun liian vähän, sekä massaa. Taika oli ainoa valioluokassa ja täytyy sanoa että pn kehässä Taika kyllä esiintyi omaa luokkaansa. Mutta tällä tuomarilla esiintyminen ei merkinnyt punaisen puupennin vertaa, kun massa ja koko puuttui niin ei paljon hieno seisominen ja liikkuminen auttanut. Pn2 tuli ja siinäpä se. Onnea voittajalle!

Olga edusti samana päivänä Kiuruveden ryhmiksessä, Pia Itkosen tuomaroidessa. Junnuluokan 3. sija eh:lla oli nyt tuloksena.

Wilkku edusti Magifoxeja sunnuntaina Lahden KV:ssa hienosti, saaden sileän erin ja olleen junnuluokan 2. neljästä junnusta. Koda vei voiton, onnea hälle ja Virpille + Mantalle! Tuomari oli pitänyt tummista ja korkeammista, joten eipä Wilkku niihin kriteereihin sopinut. Hienoa kuitenkin erin saanti siinä sakissa!

Ensi sunnuntaina suunnataankin Tampere KV:yyn, kera kuuden kasvatin. Sinne olen ilmoittanut myös kasvattajaluokan, saapas nähdä kuinka meidän käy..... Tosin odotukset eivät ole korkealla, luokkaan kun ei tästä pentueesta neljää samannäköistä saada. Pääasiana onkin viettää mukava päivä ystävien ja tuttavien kesken sekä olla ylpeitä siitä, mikäli 4 vähintään eh:ta tulee ja päästään ryhmä esittämään! Kiitos kasvattien omistajille aktiivisuudesta, on hienoa miten olette innostuneet käymään näyttelyissä ja harrastuksissa! Ei ihan itsestään selvää se. Kesän kuluessa saadaan toivottavasti tuloksia myös muista lajeista, Lumo ja Temppu ovat ilmoittautuneet agirotuun, epäviralliseen agikisaan heinäkuussa möllijuokkueeseen. Temppu starttaa toko- uranta tulevassa kuussa, möllit ovat menneet kivasti joten toiveet ovat korkealla! Ehkä muitakin kisauransa aloittelevia tässä kesän aikana saadaan- toivottavasti! Hyvä harrastuskesä tulossa siis, Taikakin on jonossa VEPE- kurssille ja Lumpparin kanssa tarkoitus olisi ainakin johonkin mejä- kokeeseen päästä sekä loppukesästä/syksyllä MH- kuvaukseen. Siinäpä sitä suunnitelmaa kerrakseen!