Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2012-09-30

Näyttelyitä ja juoksuja

Lumo- tyttö päätti lopettaa lapsuuden aikaisin ja aloitti viime viikolla juoksunsa, 7 kk ja 1 vkon iässä. Varhaiskypsä neiti totta tosiaan, äitinsä aloitti omansa vasta 11 kk ikäisenä. Hieman on ollut ilmassa "masennusta" ja kovasti tuntuu neiti rauhoittuneen. Hämmentää varmaankin pientä tämä hormoonimyllerrys, ja vähän mörköilyttääkin samalla. Mutta yllättävän hyvin on juoksu tähän saaakka sujunut, toivottavasti jatkuukin "helppona"

Viikonloppuna oli Tampereen pentunäyttelyt Kaupin vinttikoiraradalla. Kelit olivat varsin vaihtelevat ja nurmikenttä etenkin sunnuntaina muistutti enemmän kuralampea kuin nurmikkoa. Mukavan liukasta ja koirat muuttivat kivasti väriä siellä juostessaan (samoin esittäjien vaatteet). Lauantaina Magicfoxeilla oli runsas osanotto, kaikkiaan 6 meidän pentua oli paikalla. Tuomarina toimi Tarja Hovila. Urosten baby- luokassa Koda- pentu (Zaraja- kennelistä) nappasi ainoana uroksena KP:n ja oli päivän päätteeksi ROP ja vielä ryhmä 2, onnea Virpi ja esittäjä Anni! Meidän pojat eivät tuomaria miellyttäneet KP:n vertaa vaikka hyvät arvostelut kaikki saivatkin. Luokkavoiton vei Wilkku, Temppu tuli toiseksi ja Rommi kolmanneksi..

Nartuissa kisasivat Lumo, Nipsu, Coco ja Peppi (ja babyluokan nartuissa Copperfoxin kasvatti Vappu, joka nätisti esiintyi mutta KP:tä ei tullut). Lumo esiintyi todella huonosti, ja mikä eniten yllätti oli se että neiti pakitti tuomaria. Ei Lumon käytöstä ollenkaan, varmaankin nämä alkaneet juoksut ja mörköikä vaikuttivat asiaan. Tuomari piti Lumoa etumatalana, toivon kuonoon lisää täytettä ja rohkeampaa luonnetta. Tällä arvostelulla sijoituimme luokka 3:ksi ja jäimme ilman KP:a. Nipsu oli luokan 4, hyvällä arvostelulla mutta myös ilman KP:a. Luokkavoiton vei varmasti ja kauniisti esiintynyt Coco, kakkoseksi tuli Peppi, molemmat KP:lla. Onnea!

Meillä oli lauantaina myös kasvattajaryhmä, jonne osallistuivat Lumo, Nipsu, Coco ja Temppu. Tässä esiintyminen sujui Lumolta huomattavasti paremmin ja jopa tuomarille heilautettiin häntää. Tuomari piti ryhmästä ja kirjoitti seuraavanlaisen arvostelun: " Tyypiltään yhtenäinen ryhmä, hyvät päät joissa oikea sukupuolileima. Hyvät rungot ja luustot sekä turkit. Etuosissa vielä työstämisen varaa. Ryhdikkäät olemukset. Riittävän yhtenäinen ja saa kunniapalkinnon. Onneksi olkoon!". Tämä lämmitti kyllä kasvattajan mieltä kovasti :-) Kiitos kaikille ryhmään osallistuneille!

Sunnuntaina tollereita oli vain kaksi, ja molemmat meidän kasvatteja. Esitin sekä Tempun että Lumon, Anniina joutui lähtemään töihin ja jättämään pojan meidän haltuun :-) Tuomarina toimi Marit Kärdi, joka käsitteli koiria todella nätisti. Ensin esiintyi Temppu, ihan hyvin poika kanssani meni, ja tuomari katsoi Tempun KP:n arvoiseksi. Sitten Lumppari kehään ja meno oli aivan muuta kuin edellisenä päivänä. Tuomarin tykö mentiin häntä heiluen ja hampaat näytettiin nätisti, ei mitään pakitteluja tai ujosteluja. Seisominenkin sujui kivasti, tosin Lumppiksella oli virtaa vähän liikaakin ja välillä piti hyppiä minua vasten :-) Tuomari piti Lumon temparamentista ja muutenkin tytöstä kovasti, vähän pulleaksi kylläkin mainitsi. KP tuli ja sitten mentiinkin ROP- kehään. Jarno tuli Tempun kanssa ja minä vein Lumon. Tuomari valitisi Lumon ROP:ksi ja Temppu oli VSP. Tuomari tykkäsi pennuista kovin ja toivon itselleen laitettavan kuvia kaksikosta :-)

Iloisena menestyksestä päätin ilmoittaa Lumon ja Tempun pariluokkaan. Siellä kisasi 13 paria, joista useimmat olivat todella samannäköisiä keskenään. Lumo ja Temppu eivät sitä ole laisinkaan, mutta päätin ottaa kokemuksen kannalta. Harjoittelu meni aika huonosti, ei meinanneet penskat tajuta että tässä pitäisi ravata kauniisti rinnakkain ja sitten seistä rinnakkain. Kehässä sitten menikin paljon paremmin. Ravaaminen jopa yllättävän hyvin! Ja niin siinä sitten kävi että tuomari sijoitti meidät kovassa kisassa 3:ksi! Olin kyllä aivan yllättynyt! Tuomari sanoi että vaikka nämä eivät toisiaan muistuta juurikaan niin oli "pakko" sijoittaa kun liikkuivat ja esiintyivät niin hienosti :-) Se oli kyllä mahtava kehu ja kerrassaan hieno fiilis! Päivän päätteeksi osallistuttiin Lumon kanssa vielä ryhmäkehään, mutta siellä ei hienosta esiintymisestä huolimatta enää pärjätty. Mutta kaikkiaan mahtava päivä, jossa jälleen riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa!