Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2012-09-24

Huikea päivä Oriveden pentunäyttelyssä!

Saimmepa viettää upean päivän Oriveden pentunäyttelyssä 22.9.2012! Aamu alkoi vesisateella ja ajatukset ulkona pidettävästä näyttelystä eivät kauhean ylevät olleet. Onneksi meillä on nyt teltta joten eikun matkaan ja teltta pystyyn :-) Paikalla oli kaikkiaan 4 Magicfoxia: Lumo, Coco, Wilkku sekä Riffi ja lisäksi narttupentujen sijoituksista kisasi Peppi- tyttö. Tuomarina tollereilla toimi Jaana Hartus. Pari tuntia odoteltuamme ja näyttelypaikan vilinään totuteltuamme oli aika poikien mennä kehään. Kaikki pennut kisasivat isoissa pennuissa, olihan Magicfoxeilla edellisenä päivänä tullut 7 kk täyteen :-)

Wilkku esiintyi ensimmäisenä jo melkoisen kokenein ottein ja tuomari piti pojasta erittäin paljon, tuloksena luokkavoitto ja KP. Riffi sai myös oikein mukavan arvostelun sijoittuen urosten 2:ski. Sitten vuoroon nartut ja taivas repisi kunnon sateeseen. No, onneksi koirat (eikä omistajat) ole sokerista ja kehään mentiin järjestyksessä Coco, Peppi ja Lumo. Kehä oli melkoista kuravelliä ja juokseminen siellä vähän haastavaa (sai pelätä koko aika liukastuvansa). Ihan kivasti Lumo kuitenkin ravasi ja seisoikin. Coco arvosteltiin ensimmäisenä ja ihan mukavan arvostelun neiti sai. Sitten oli Pepin vuoro joka hieman jo vanhempana pentuna esiintyikin todella kokeneesti ja kauniisti. Ja viimeisänä kehään sitten pieni Lumppari. Lumo meni tuomarin luokse tyypilliseen tapaansa iloisena ja oli heti valmiina antamaan pusuja :-) Tuomari hymyili ja totesi Lumon olleen ruoka-aikana kotona! No siinä kohtia ajattelin että eipä sitä menestystä sitten paljon kannata odottaa. Ja seuraavaksi tuomari otti mittakepin ja alkoi säätää sitä alamittaan 42 cm. Lumo siis mitattiin ainoana pennuista ja ensimmäistä kertaa elämässään. Hienosti neiti seisoi ja antoi mitata, alamitta täyttyi juuri, 43 cm oli tulos. Tuomari selitti kehäsihteereille mittaamista ja sitä kuinka suuri variaatio on tällä rodulla sallitussa koossa, nartuilla 42-51 cm. Ja kertoi että Lumo alamitan täyttää mutta varmasti meitä tullaan mittaamaan useasti jos ei jotain ihme kasvupyrähdystä vielä tule (tuskin tulee). Sitten seistiin ja juostiin ja sitten tulikin kilpailuluokka. Me siellä porukan hännillä ja minä 100 % varmana tappiosta kiitos pulleuden ja pienuuden. Mutta ihmeiden ihme, tuomari Jaana viittasikin meidät porukan kärkeen! Kakkoseksi tuli Peppi ja kolmanneksi Coco, kaikki pennut saivat KP:n joka oli hieno saavutus!

ROP- kehässä sitten kisasimme velipoikaa Wilkkua vastaan. Wilkkuhan sen ROP:in sitten nappasi, Onnea Pirkko ja Risto vielä tätäkin kautta! Lumo sai VSP- ruusukkeen ja kyllä oltiin onnellisia :-) ROP- kehän jälkeen oli vuorossa historian ensimmäinen Magicfox:n kasvattajaryhmä. Menimme kehään järjestyksessä Lumo, Coco, Wilkku ja Riffi (kokojärjestys) ja siellä sitten ravattiin ja seistiin. Tuomari piti ryhmästä ja antoi Kunniapalkinnon, upeaa! Tuomari kyseli että ovatko nämä samaa pentuetta, kun Riffi on malliltaan kookkaampi ja isänsä kopio, muut kolme matalampia ja Taikan mallisia. No, onneksi olivat sen verran kuitenkin lupaavia eroistaan huolimatta että tuomari ryhmän KP:n arvoiseksi katsoi:-)

Päivä jatkui vielä parikilpailulla missä Pirkko vei Wilkun ja Cocon kehään. Haastavaa oli mutta kumman hyvin kaksikon esiintyminen sujui! Menestystä ei valitettavasti tullut mutta olipa tuokin kokemus :-) Päivän lopuksi kisattiin sitten vielä kasvattajaryhmänä ja saavutettiin BIS IV- kasvattajan sija! Aika upeaa, olihan se hieno hetki kun kehään kuulutettiin ryhmä Novascotiannoutajia kennelistä Magicfox`s, kasvattajana Hanna Helin :-) Hieno pokaali saatiin ja kaikille koirille pehmolelut. Viimeisenä Wilkku vielä kisasi 8- ryhmän koirien kanssa sijoituksista mutta siinä kehässä ei enää hienosta esiintymisestä huolimatta menestystä tullut. Mutta kaiken kaikkiaan aivan mielettömän upea päivä, jossa riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa!