Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2012-04-17

Tapahtumarikas viikko takana!

Edellisestä päivityksestä on kulunut viikko jonka aikana moni asia on muuttunut. Ensinnäkin eläinlääkärintarkastus tehtiin ja melkoisen mukavasti se sujui. Kahden näyttelyhäkin taktiikalla mentiin Hakametsän eläinlääkäriasemalle päivän viimeisenä asiakkaana. Eli pennut autossa häkissä takapenkillä, perillä toinen häkki aseman odotushuoneeseen, yksi kerrallaan pentujen kantaminen sinne ja sitten tutkittavaksi. Huomiota saatiin kyllä runsain mitoin kaikilta paikallaolijoilta, tottakai näitä pieniä punaturkkeja haluttiin katsella ja ihailla :-) Kolme tuntia meni reissussa ja kotona oli sitten väsynyt lauma pikkukettuja sekä erittäin väsyneet kasvattajat... :-)

Kaikilla pennuilla olivat "suuret linjat" kunnossa, eli sydämet, keuhkot, silmät yms elämän jatkumisen kannalta tärkeät asiat. Suurin murhe oli Wilkku- poijan toinen kives, jota lääkäri ei pystynyt löytämään. Kuulemma se sieltä voi vielä ilmestyä ja toivoa on edelleen. Taikan molemmilla veljillä ja Äijän siskon pentueessakin oli kiveksiä ilmestynyt siinä n 4 kk:n paikkeilla, joten voihan tälläinen "myöhäinen tuleminen" olla ehkä suvuissakin kulkevaa. No, kulki missä kulki niin toivomme sen pallin sieltä ilmaantuvan! Wilkun omistajille Pirkolle ja Ristolle olemme todella kiitollisia siitä, miten he asiaan suhtautuivat. Tokihan on riski ja mahdollinen pettymys kun on näyttelyuraakin suunnitellut- ja pojasta ulkomuodollisesti totisesti siihen olisi!- mutta tärkeintä on se että pentu on muuten terve ja etenkin päästänsä. Riston kommentti kun asiasta soitettiin heti tarkin jälkeen oli "Poika kotiin"! ja se kertoi kaiken, miten Wilkkua rakastetaan oli sitten palleja yksi tai kaksi <3

Rommi- pojalla oli alakulmahammas hieman ahtaasti, eli osui pikkaisen yläikeneeseen. Lääkärin mukaan tämä tulee korjaantumaan mitä todennäköisimmin kun hampaat vaihtuvat. Asialle ei kuulemma tarvinnut tehdä mitään, joten jäämme odottamaan rautahampaiden puhkeamista ja toivomme että siinä on kulmuri vähän väljemmin asettunut.

Muilla pojilla ja tytöillä Lumoa lukuunottamatta oli kaikki tarkastetut asiat ok. Lumolta löydettiin pieni napatyrä, jonka me toki tiesimmekin olevan, mutta sille ei lääkärin mukaan tarvitse tehdä mitään. On niin pieni, eikä haittaa koiraa millään tavalla.

Kaikki pennut saivat mikrosirut niskaansa ja ihan hienosti sirutus meni. Tokihan vähän kiljuttiin kun neula upposi nahkaan, mutta nopeasti kipu unohtui. Lääkäri kehui kaikkia pentuja reippaiksi ja tasaisiki, oikein hienoiksi pieniksi tollereiksi :-) Sirutiedot laitettiin asemalla omakoiran kautta Kennelliitolle ja täytyy kyllä kehua liiton toimintaa. Nimittäin heti seuraavana päivänä sain omakoirassa laskun jonka maksoin ja torstaina olivat rekisteripaperit postilaatikossa!

Lääkärintarkastusta seuraavana päivänä lähti sitten ensimmäinen poika, Temppu, uuteen kotiinsa Anniinalle ja Jannelle Kangasalle. Olihan se outoa kun meidän "karhunpentu" lähti ja lauma kutistui kymmenestä yhdeksään. Vähän tuli kyyneleitäkin vuodatettua, tietenkin kun tälläinen herkkis olen. Onneksi Tempun kotoa saatiin pian kuulla hyviä uutisia, Temppu oli kotiutunut hienosti ja leikki jo kovasti perheen toisen koiran cottonipojan Elmerin kanssa :-)

Perjantaina läksi seuraava poika Toto Mäkisen perheeseen Nokialle. Reippaasti alkoi sielläkin pienen miehen uusi elämä ilman suurempia itkuja, ekana yönä toki oltiin vähän kaipailtu sisaruksia mutta rauhoituttu sitten nukkumaan uuden äipän kanssa :-) Unohdettiin antaa Toton ruokasäkki mukaan ja lauantaina ajeltiin Taikan ja Lumon kanssa se viemään. Totoa emme tavanneet ettei alkaisi heti ikävöidä meitä. Tuliaisiksi viedyista paistetuista hievenluista poika oli kuulemma pitänyt kovasti!

Lauantaina talo tyhjeni kahden pojan verran: ensin läksi Wallu kohti Espoota Finnen perheen luokse ja sitten Riffi kohti Keuruuta Mäkisen perheen mukana. Molemmista pojista on kuulunut hyvää, Wallulla on kuulemma kovasti omaa tahtoa ja Rifillä ilmeisesti myöskin, mikäli kuvasta ja rivien välistä oikein tulkitsin :-D No, senhän pentutesti kertoi että helppoja nämä pikkukettuset eivät ole! Hienosti ovat uudet omistajat asian sisäistäneet ja osaavat varmasti asettaa rajat ja rakkauden riittävissä mittasuhteissa :-)

Sunnuntaina oli sitten Wilkkupojan vuoro lähteä Syrjien mukana kohti Vammalaa ja siellä odottavaa isoveljeä, kultaistanoutajaa Remua. Reippaasti läksi Wilkku matkaan ja korvaukseksi kaikkien pentujen tekemistä tuhoista saimme Pirkolta ja Ristolta kolme paria uusia crocseja ja lahjakortit vielä crocsin liikkeeseen! Aivan liikaa ja ihanasti ajateltu lahja oli tämä, kiitos vielä tätäkin kautta! Tarpeeseen tulivat :-) Wilkulla ja Remulla on mennyt todella hienosti yhteiselämän alku, iso kohtelee pientä varovasti ja hellästi, pieni sitten repii isoa hännästä ja juoksee sohvan taakse turvaan, reilu meininki :-D Remulle toivomme piiiiiitkiä hermoja :-)

Tänään tiistaina on meidän viimeisen pojan Rommin vuoro lähteä kohti uusia seikkailuja Väärälän perheen luo Kangasalle. Rommi on joutunut kestämään 4 siskon laumaa nyt pari päivää itsekseen, joten varmasti huokaisee syvään helpotuksesta kun tänään pääsee uuden laumansa huomaan :-)

Perjantaina Nipsu muuttaa uuteen kotiinsa Tampereen Hervantaan Mirjamin ja Kallen luokse.  Lauantainan lähtevät tyttöset Coco Kangasalle Roosin perheeseen ja Olga Titan ja Larin luokse Kuopioon opettelemaan oikean metsästyskoiran elämää :-) Sitten talo tyhjeneekin ja Lumolle koittaa myös uuden ajat, opetella elämää ilman sisaruksia meidän laumassa! On neiti jo sänkyyn päässyt tutustumaankin ja köllöttelemään, joten jatkossa meillä pyhistä suunnitelmistamme huolimatta on entistä vähemmän nukkumatilaa, kahden punaturkkisen neidon vallattua vuoteemme :-D