Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-05-13

TOKO TK1 KP ja näyttelystä ROP kera 11. sertin:)

Olipas meillä hyvä viikko:) Keskiviikkona Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen tottelevaisuuskoe Kangasalla meni aikalailla nappiin. Tuomaroimassa oli meille jo tuttu Jaana Tala, ja tiukkaa linjaa tiesimme odottaa. Alokasluokassa oli 7 koirakkoa ja me olimme suoritusvuorossa ensimmäisinä. Koe alkoi tuttuun tapaan luoksepäästävyydellä josta Taika nappasi 10 pistettä. Myös paikallamakuu meni aivan täydellisesti, siitäkin 10 vaikka häiriötekijöitä oli riittämiin, riiviöikäiset mukulat sotkivat pyörillään ja huusivat täyttä kurkkua kentän laidalla... Yksilösuorituksissa hihnassa seuraamisesta vain 8 koska kontakti oli liiankin tiivistä eli Taikan kuono oli suurinpiirtein kiinni mun kädessä. Ilman hihnaa 8.5. Liikkeestä maahan meno 8.5, luoksetulo 9 (vino perusasento), liikkeestä seisominen ja hyppy 8.5 ja kokonaisvaikutus 9. Taas tuli kehuja koiran iloisuudesta ja mun kaunisäänisestä ohjaamisesta;)
Kokeessa nähtiin montakin kivannäköistä suoritusta noutajilta ja palveluskoirilta ja yllätys oli iloinen kun meidät kutsuttiin pokkaamaan ykkössijoitus! Eli luokkavoitto (176 pistettä), kunniapalkinto ja siirto avoimeen luokkaan kera TK1- tunnuksen ja mitalin! Tän kesän päätavoite täyttyi siis varsin nopeasti, Taika on aivan huippu!

Eilen helatorstaina läksin kaksin Taikun kanssa ajelemaan Kangasniemelle Mikkelin kupeeseen, jossa oli kaikkien rotujen näyttely. Ilma oli kesäisen helteinen ja nurmikkoisella urheilukentällä jossa show pidettiin oli lämmintä riittämiin. Parkkeerattiin kehän laidalle Taikun kanssa seuraamaan tuomarointia ja Markku Santamäki hoiti kivasti tuomarin hommat, hän kertoili meille yleisölle miksi sijoitti koirat niin kuin sijoitti. Odotusaikaa meille kertyi huimat 4 tuntia ennenkuin päästiin kehään ja Taika pötkötteli kyljellään silmät ummessa pitkiä aikoja. Tuomari ja kehikset hymyilivät meille aina välillä ja kuulimpa kuinka sieltä kommentoitiin koiran rauhallista oleskelua:) Huolehdin että Taika joi riittävän usein ja välillä vähän touhuttiin. Tulihan se oma vuoro sitten vihdoin viimein. Tollereita oli ilmoittautunut 11 joista uroksia 5. Heistä kolmelle eri, voittajaksi upea Firehart Knock Out- valio. Nartut alkoivat junnuilla joita oli 3, heille kaikille eh. Me oltiin yksistään nuortenluokassa ja Taika esiintyi tosi nätisti:) Helteestä huolimatta liikkuikin hyvin josta saimme kiitosta. Eri tuli ja siirryttiin kehän laidalla avoimen luokan arvostelun ajaksi. Sieltä ei eriä tullut joten meidät kutsuttiin takaisin kehään juoksemaan kunniakierros ja vastaanottamaan järjestyksessään 11. serti;) ROP- kehässä meitä juoksutettiin ensin kierros peräkanaa ja sitten rintatarinnan edestakaisin. ROP- ruuseke ojenneettiin meille kera kehujen, erityisesti tuomari ylisti Taikan tasapainoisuutta joka kuulemma on useimmilla tollereilla hukassa. Hän myös jutteli että häntä pidetään tiukkana tuomarina koska ei juuri eriä anna juurikin siitä syystä että täydellisen tasapainoisia koiria ei juurikaan näe. Taikassa näki ja sen hän myös kertoi! Enpä siinä voinut kuin kiitellä:) Ryhmäkehässä ei sijoituttu vaikka esiintyminen oli kaunista myös siellä. Paljon oli hienoja kovatasoisia koiria kisaamassa.
Helteisen näyttelypäivän saldo siis ROP ja serti, kannatti ajella reilu 400 km!