Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-05-08

TOKO- koe Tampereella, vesisateessa, 177.5 pistettä, alo 1 :)

Kyllä Taika on niin ihana ja innokas tokoilia että :) Vaikka vettä satoi ja hiekkakenttä muistutti kurapeltoa, tsemppasi pirteä tollerineiti itsensä ykköstulokseen ja sijoittupa vielä 10 koiran joukossa toiseksi:)

Koe oli Suomen collieyhdistyksen järjestämä ja osanottajina enemmistö collieita. Eli palveluskoiria. Jotenkin ajattelin että päästäänköhän me noutajan kanssa lähellekään sitä suorituksen paloa miten palveluskoirat yleensä hommat tekee. No päästiinhän me, vain yksi collie meni parilla pisteellä meidän edelle. Ja olikin kauniisti totteleva pitkäkarvainen kollikkapoika.

Tuomarina toimi Jaana Tala, jolla käytiin jo Ylöjärvellä mokailemassa. Tai siis minä mokailin, ei koira. Tällä kertaa olin supertarkka kaikista liikahduksista ja se kannatti. Pisteisiin sitten: Luoksepäästävyys 10, Taika istui kuin tatti mun vieressä ja tuomari sai rapsuttaa ja katsoa hampaat. Paikallamakuusta 9, meni hieman hitaasti alas ja käänti peräpäänsä makuun puolivälissä toiselle lonkalle, poispäin vieressä haukkuvasta flätistä. Oli siinä sietämistä Taikalla kun iso musta koira vonkuu ja haukkuu siinä parin metrin päässä. Mutta pysyi:)
Yksilöliikkeissä oltiin viimeisinä joten hetken aikaa sai jännätä. Aivan turhaa jännittää Taiksun kanssa kun hyvin se menee. Hihnassa seuraaminen 9.5, vapaana nyt vain 8 kun kuulemma vähän hidasteli välillä. En itse huomannut mitään merkittävää himmailua mutta tuomari oli tarkka. Liikkeestä maahan meno oli tosi hyvä, 9.5 ja maltoin olla kumartelematta ja hidastelematta:) Luoksetulosta 9, oli taas aivan täyttä laukkaa mun tykö mutta vino perusasento. Liikkeestä seisominen meni 9 kun otti pari askelta käskyn jälkeen. Mutta taaskaan en hidastellut enkä kumarrellut:) Hyppy oli 9.5 siinä ei oikein mitään moittimista ja kokonaisvaikutus 9. Tuomari kehui koiran iloisuutta ja mun käskyjen kauneutta:) Palkintojenjaossa luulin ettei meitä sijoiteta kun collieilla oli ollut monta hyvän näköistä suoritusta. Mutta yllätys oli iloinen kun meidät kutsuttiin kakkosiksi kehään:) pokaali, nätti orvokki, koiranlelu, nappuloita pari pussia ja karkkipussi ohjaajalle:) Kiva kisa!