Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-04-28

Yksi rallytavoite saavutettu ja Charmin MEJÄ-kausi korkattu


Charmi, lähes täydellinen jälkikoira 💖

Viikonloppuna kisailtiin sekä rallyssa että MEJÄ:ssä. Lauantaina oli YLÖKK:llä rallykisat, joissa tuomaroi Hannele Pirttimaa. MES- luokka starttasi aamulla ensimmäisenä, ja Myrri luokan kuudentena. Pieni jännitys oli vatsanpohjassa, tämä oli meidän ensimmäinen mahdollisuus tavoitella koularia. En kyllä kovin luottavainen ollut, että se suoraan kolmella kisalla saataisiin. 

Radalla oli paljon erilaisia käännöksiä, saksalaista tuplana, kukkasta, putki ja hyppy, useita oikean puolen tehtäviä jne. Ihan tehtävissä oleva rata meille, joten ei kun suorittamaan. Myrrillä oli aika rauhallinen vire ja vähän sain äänellä tsempaten väliin kannustaa radalla. Hypystä vire nousi ja putki oli kanssa kiva, tekeminen iloista ja häntä heilui läpi radan myrrimäiseen tyyliin 😍 Liikkeestä maahan menon uusin, kun Myrri ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Muuten en oikein osannut sanoa, mikä olisi tulos radalta vai saatiinko tulosta. Saatiinhan me! Se oli MES HYV 75 pistettä ja näin ollen mestariluokan koulutustunnus, RTK4, oli saavutettu suoraan kolmella kisalla! Aika huikeaa 💖 


Myrri, minä ja hieno RTK4- mitali 😍

Charmin kanssa kisattiin ensi kertaa VOI- luokassa. Vire radalla oli tosi kiva, ja ihan olin tulosta odottamassa. Pettymys olikin suuri, kun taululle ilmestyi 0 😔Tuomari oli todella tiukka käännöksistä, tuplasaksalaisesta -10 (Myrrille myös) eriaikaisuudesta, -10 kukkaskäännöksestä oikealla kun "liian laaja", ja -10 kun laskin itse askelet väärin peruutustehtävässä.. Ilman minun mokaa oltaisiin siis tulos tehty (lopulliset pisteemme olivat 66), mutta lajin henki on se, että kumpikin voi mokata, niin koira kuin ohjaaja. Yhden uusinnan radalla tein, kun Charmi meni maahan kun piti istua. Varmaankin olin tehnyt jonkun pienen käden heilautuksen tms. mistä tarkka "partiotyttö" Charmi otti vihjeen. Kaikkiaan seitsemän VOI- luokan 11 koirasta sai tulokseksi 0, eli varsin tiukkaa oli arvostelu tai sitten vaan oli radalla surkeita ohjaajia / koiria / molempia 😂 Tuttavani otti videon Charminkin suorituksesta ja oli tosi kiva nähdä, miten iloisesti radalla mentiin häntä heiluen ja upeassa kontaktissa! Nyt meillä jatkuu treenit käännösten suhteen että saadaan ne riittävän samanaikaisiksi sekä tiiviiksi ja minulla matematiikkatreenit, että opin laskemaan kolmeen.... Vappuna kisataan seuraavan kerran, yritän saavuttaa ainakin tuon matemaattisen tavoitteen siihen mennessä😅

Tänään oli Charmilla ja Jarnolla kauden avaava MEJÄ- koe Nakkilassa (valmisjälki). Charmi suoritti päivän ensimmäisenä, ja suorituksen jälkeen sain heti kohta viestiä Jarnolta, että hienosti oli sujunut! Vain yksi pieni hirvenjäljen tarkistus, vähän yli narunmitan. Oppaan mukaan siitä oli edellispäivänä jälkeä tehdessä hirvi lähtenyt, että pitihän se nyt tarkistaa, liittyikö sorkkaeläin jotenkin päivän tehtävänä olleeseen jälkeen. Lopulta pistemäärä oli VOI1, 49 pistettä ja voisipa sanoa kauden alkaneen yhtä upeasti, kun edellinen päättyi 💖 Tässä Charmin koekertomus tuomari Jarmo Nummijärveltä: "Ohjatusti alkumakaukselle. Rauhallinen, maavainuinen tapa jäljestää. 1- osuudella rengastus jäljen sivussa, muut osuudet jälkiuralla. Makaukset merkkasi, kulmat taitavasti, myös katkokulma. Kaadon näytti selvästi". 

Mukavia rallytuloksia saatiin tänään kasvattirintamalta, kun Charmin Viski- veli kisasi toisen ALO- luokan kisansa kivoin pistein, 87 ja saipa vielä tuomarin palkinnonkin (TP) iloisesta yhteistyöstä! Todella hienoa ja isot onnittelut Reka ja Viski! 


Naurava taitava rally-poika 😍 kuva Viskin om. ja ohjaaja Reka Gruborovics