Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (FI JVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-02-25

Viimeinen viikko pentujen kanssa starttaa

Kyllä on aika pentujen kanssa rientänyt, niin nopeasti ettei ole ehtinyt edes blogia päivittää 😅  

Pennut ovat pian jo 7 viikkoa vanhoja, ja luovutukset alkavat ensi viikon lopulla. Käsittämättömän nopeaa on ollut pienten kasvu ja kehitys. Myrri on ollut aivan upea emo, jos kouluarvosanan antaisi, se olisi ehdoton 10 +!

Mitäs näihin viikkoihin sitten on mahtunut, sitten edellisen päivityksen. Kiinteiden anto aloitettiin kun pennut täyttivät 4 viikkoa. Kiirettä sen kanssa ei ollut, Myrrillä kun maitoa riitti. Sika-nautajauhista (ihan ihmislaatua) ja Roaylin Starter-nappulaa, sitä pennut ovat nyt saaneet tämän vajaan kolmen viikon ajan ja hyvin maistuu! Maitoa menee tosin vieläkin nopeat hörpyt silloin tällöin. Myrri alkoi vieroittaa pentuja siinä 6 viikon korvilla ja hyvin ovat pienet jo oppineet mitä mamman murina tarkoittaa. Välillä kuitenkin sallitaan vielä tissivierailut, kunhan pennut muistavat olla käyttämättä hampaita imuhommissa😅

Pentula laajeni "Hoplopiksi" pentujen ollessa 4 viikkoa vanhoja. Pennut saivat siis käyttöönsä pentuhuoneen lisäksi puolet meidän olkkarista, ja sinne monen moista aktiviteettia. Putki, leikkikuutio, "mobile", kissan aksaputki (ihan suosikki!), tasapainolauta, keinu.... Ja paljon leluja. On ainakin mieltä ja motoriikkaa ravittu ja rallit ovat välillä melkoisia!

Riistaa pennuille on esitelty useasti, ja se kiinnostaa paljon. Muutama päivä sitten tehtiin myös pieni verijälki, jonka kaikki vuorollaan saivat nuuskutella. Tyylejä oli monia, mutta sorkalle lopulta kaikki löysivät ja se kiinnosti!

Ulkoiluja on tehty säännöllisesti lähes päivittäin 5 viikon iästä alkaen. Lumi on kivaa eikä pieniä paljon näytä kylmyys haittaavaan. Toki pakkaset ovat olleet maltillisia ja ulkoilut sopivan lyhyitä. 


Eilen Helmiina Koirahieranta ja kuntoutus Helmistä kävi tekemässä pennuille pentukraniohoidon. Siinä jokaisen pienen keho käytiin läpi seikkaperäisesti ja jos tarvetta oli, niin hoidettiin niitä kohtia jotka hoitoa tarvitsivat. Pääsääntöisesti pienet olivat hyvin tasaisia, ongelmattomia ja helppoja pentuja niin pentuina kuin hoitaakin 😍 Viisi tuntia vierähti kuin siivillä, isot kiitokset Helmiina vielä tätäkin kautta!

Ensi viikon tiistaina mennään  eläinlääkärin tarkkiin ja sirutukseen. Toivotaan että kaikki olisi kunnossa, ainakin isoilta linjoilta. Pentujen olemisessa ja käytöksessä ei kyllä mitään huolestuttavaa ole ilmennyt. Sosiaalisia, rohkeita, reippaita ja hienoja pieniä ovat jokainen! Harmillisesti yhdellä tytöistä on alapurenta, ja yhdellä pojista värivirhe. Värivirheet nyt eivät elämää haittaa ja toivottavasti alapurentakin pysyy sellaisena, ettei tule vaivaamaan. Hyvät kodit on kaikkia odottamassa, ja se omakin Soma hyvän (tai miten sen nyt ottaa tässä laumassa😛) ja harrastavan kodin saanee 😅 Tosin vielä ei olla lopullista valintaa tehty, että kuka se Soma on 😉