Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (FI JVA LT MVA FI JMVA EE JMVA Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-08-15

Charmi Tollershown ROP-juniori! Lumon hieno tulosputki MEJÄ:ssä jatkuu

Kaunein Charmi, Tollershown ROP-juniori!

Viikonloppuna mentiin taas: MEJÄä ja näyttelyitä 😁

Tollershow järjestettiin tänä vuonna Kaarinassa. Tuomariksi nartuille oli valittu Paula Rekiranta, joka ei ole meidän isommista tytöistä juuri tykännyt (max. sileä eri). Juniorinarttujen ja -urosten tuomari oli meille ihan uusi tuttavuus, Veli-Pekka Kumpumäki. Päätimme ilmoittaa showhun Charmin ja Myrrikin ilmottiin, jos satuttaisiin saamaan mahdollinen jälkeläisryhmä kasaan. Myrrin osallistuminen kuitenkin estyi, kun dopingkarenssi lievän nisätulehduksen johdosta on vielä voimassa. Näin ollen lähdin showhun vain Charmin kanssa. Jarnolle tuli muuta ohjelmaa, kun saivat Lumon kanssa MEJÄ-koepaikan valmisjälkikokeeseen Nakkilaan. 

Sunnuntaiaamuna Jarno starttasi kohti Nakkilaa ja minä heti kohta perään Kaarinaan. Otin Charmille kaveriksi Hertan, kun tiedossa oli piiiitkä päivä odotteluineen, niin olisi kivempi sitä siskopuolen kanssa viettää. Kotijoukkoja hoitelemaan tulivat vanhempani, kiitokset jälleeen!

Olin Kaarinassa paikalla heti ysin maissa, koska olin luvannut esittää kasvattini Lucan valioluokassa. Luca esiintyi Rekirannan kehässä ja sai erin, ollen luokan 3. Hyvin oli samoja "moitteita" kun siskollaan Myrrillä silloin, kun Rekirannalla Lahti KV:ssa kävimme. Turkkia kaivattiin lisää ja korvat olivat isot 😂 Liikkeet kuitenkin kehuttiin ja Luca pääsikin päivän päätteeksi kisaamaan parhaista liikkeistä- hienoa!

Päivä oli todella kuuma, onneksi Heidillä oli teltta matkassa ja päästiin sen varjoon. Tytöillä oli häkissä viilennysalusta ja häkkituuletin, ihan hyvin näkyivät siellä viihtyvän. Välillä tehtiin pieniä lenkkejä ympäröivän Tuorlan kartanon hienoihin maisemiin, ja treenailtiin vähän rallytokoakin siinä odotteluaikana kummankin neidin kanssa.

Junioriuroksissa, jotka Kumpumäki arvosteli, kisailivat meiltä Viski ja Korppu. Viski oli tuomarin makuun liian kevyt ja keskeneräinen, saaden h:n. Korpullekin kaivattiin lisää täytettä eturintaan ja kasvua raameihinsa, tuloksena eh. Hienoihin esiintymisiin sai olla tyytyväinen, vaikkei parempaa menestystä tällä kertaa tullutkaan. Hertan veli Voima esiintyi avoluokassa, ja tuloksena oli eh. Voimalla oli kuulemma turhan raskaat korvat (sukuvika..😂), muuten arvostelu oli hyvä ja hienosti se esiintyminen sujui Voimallakin!

Juniorinartut pääsivät vihdoin kehään kahden maissa iltapäivällä. Luokka oli suuri, kaikkiaan 14 narttua kisaili kauneimmasta junnusta. Charmi esiintyi luokan loppupuolella. Hienosti se sujui, ja tuomari tykkäsi neidistä. Saatiin kiva arvostelu ja erinomainen. Charpan Helmi-sisko sai myös hyvän arvostelun, mutta liikkeiden ja vähän tottumattoman kehäkäytöksen (vauhtia riitti) ansiosta tuli eh. Kilpailuluokassa oli muutama erinomaisen saanut. Tuomari juoksutti ensin koko porukan yhdessä ja sitten poimi jatkoon viisi. Charppi oli jatkossa. Taas juostiin kierros ja yksi osoitettiin pois, Charmi oli tässä kohtaa jonon viimeisenä. Sitten vaihdettiin järjestystä rivin alkupäässä ja meidät osoitettiin tämän jälkeen ykköseksi. Taas juostiin kierros ja järjestys oli siinä- Charmi voitti suuren junioriluokan!! Aika huikeaa, on se vaan melkoinen neiti 💗

Junnuluokan 1 Charmi 😍 kuva Reka Gruborovics

Sitten alkoivat loppukilpailut. Parasnarttukehässä Charmi pääsi ihan loppusuoralle asti. Kehän otti Paula Rekiranta, ja valmiimmat koirat menivät sijoituksille. Aika upeaa kuitenkin, isossa pn- kehässä rodun erikoisnäyttelyssä päästiin kuuden parhaan joukkoon! Tämän jälkeen valittiin ROP- juniori. Tai ei valittu, me juoksimme Charmin kanssa kunniakierroksen ja Veli-Pekka ojensi meille valtavan ROP- junioriruusukkeen! Uroksissa, joita oli kisaamassa kaikkiaan 11, ei ollut yhtäkään SA:n saanutta junnua, joten Charmi narttujunnujen voittajana oli automaattisesti ROP- juniori.

 
Parasnarttukehän kuusi valittua, Charppa viimeisenä jonossa. Kuva  Reka Gruborovics

Kasvattajaryhmä esitettiin päivän lopuksi, siinä mukana olivat Charmi, Voima, Luca ja Korppu. Sijoituimme sijalle 3. saaden KP:n. Kiitokset kaikille ryhmään osallistuneille! Tähän oli hieno päättää pitkä näyttelypäivä 😊 Charmin kanssa käytiin vielä ottamassa virallinen palkintokuva kuvauspisteellä kera kaikkien ruusukkeiden ja palkintojen. Kiva nähdä, millainen otos neidistä saatiin (tullee Tolleri- lehteen). Sitten väsyneenä mutta hyvin tyytyväisenä kotimatkalle!

 Kasvattajaryhmämme Charmi, Voima, Luca ja Korppu, 3. KP. Kuva Reka Gruborovics

Nakkilassa Lumo oli tehnyt hyvää työtä tavoilleen uskollisena kuumassa metsässä päivän viimeisellä jäljellä. Yhden makuun ohitus muuten mallikkaassa työssä tuotti tulokseksi VOI 1, 47 pistettä tuomari Aila Hauskamaalta. Kyllä se Lumo vaan osaa!  😊