Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-07-25

Kalajoen näyttelyturnee

Tytöt kera Kalajoen palkintosaaliin

Viikonloppu tuli vietettyä Kalajoen hiekkasärkillä näyttelyissä. Perjantai-iltana vietiin Taika minun vanhemmille hoitoon, kiitokset jälleen! Lauantaina aikaisin aamusta suunnattiin kohti Kalajokea. Matka meni hyvin, vaikka vettä tulikin suurimman osan matkaa melko tavalla. Onneksi Kalajoella oli parempi keli. Meillä oli varattuna majoitus läheltä näyttelypaikkaa. Jätimme häkit näyttelyalueelle, veimme auton majoitukseen ja sitten käveltiin paikan päälle- saivat tyttöset mukavan lenkin pitkän ajomatkan jälkeen. 

Lauantaisessa nord- näyttelyssä oli ilmoitettuna 12 tolleria (11 oli paikalla) ja tuomaroimassa ruotsalainen vanhempi mies Hans Almgren. Uroksia oli vain yksi saaden eri sa:n, ja sitten narttujen vuoro. Charpalla oli kilpakumppanina Virosta kotoisin oleva narttu. Tämä aloitti, saaden eh:n. Charmista tuomari piti paljon, ja saatiin eri kera sa:n, Charmi oli myös ROP- juniori 😊 Avoluokassa kisasi Hertan sisko Buma, joka esiintyikin hyvin pienissä bikineissä- turkki oli todellakin kesäkarva. Tästä johtuen sa sai saamatta, mutta hienolla arvostelulla Buma oli erinomainen. Valiossa oli jälleen Kerttu ja me. Kaikki saivat sa:t ja Kerttu ykköseksi, Myrri 2. ja Hertta 3. Veteraaneissa meiltä olivat sekä Minku että Lumo ja Venlalta Lumon sisko Coco. Kaikki olivat erinomaisia ja sa:n arvoisia. Järjestys luokassa oli Minku 1. ollen ROP-veteraani, Coco 2. saaden vet-sertin ja Lumo 3. Parasnarttukehässä Kerttu vei voiton, Charppa oli hienosti pn2 saaden vielä nord vara-sertin, Minku oli pn3 ja Myrri pn4, Cocolle vara-sert ja Hertalle ei mitään ruusukkeita. Kasvattajaluokkakin esitettiin, sieltä jälleen KP ja ROP- kasvattaja. Kiva päivä, vaikkei sitä ROP:a tullutkaan. Tuli kuitenkin kolme neljästä ROP:sta eli ROP-juniori, ROP-veteraani ja ROP- kasvattaja 💖 Saimme jättää häkit yön ajaksi säilöön esitysapujoukkojemme (Pinja ja Oona) telttaan, isot kiitokset vielä tätäkin kautta kaikesta avusta näyttelyiden aikana! 

Illalla kävimme syömässä majoituksen lähellä olevassa hyvässä pihviravintolassa. Olipas maistuvaa! Sitten lenkiteltiin tyttöset, hyvät ulkoilumaastot aukenivat ihan majoituksen vierestä. Yöksi unille ja valmistautumaan kohti sunnuntain KV-näyttelyä. 

Sunnuntaina herättiin aurinkoiseen aamuun. Tyttöjen lenkitykset, pienet harjailut ja majoituksen laitto luovutuskuntoon, sitten suunnattiin kohti näyttelyaluetta. Haimme häkit teltalta ja kävimme pystyttämässä ne kehän viereen. Sitten hetkeksi vielä odottelemaan ilmastoituun autoon tyttöjen kanssa, sähköisestä luettelosta oli hyvä seurata kehän etenemistä. Sopivassa kohdin siirryimme kehille, ja pian alkoikin tollereiden arvostelu. 

Arvostelemassa oli australialainen vanhempi rouva. Tollereita oli ilmoitettu 16, paikalla oli 15. Jälleen vain yksi uros, ei sa:ta tällä kertaa. Junnunartuissa kisasi Charmi ja Mäkiharjun kennelin kasvatti. Molemmille eri, kilpailuluokassa Chappa voittoon ollen ROP- juniori jälleen- se olikin ja Charpan 8. ROP- junnusijoitus! Kilpakumppani sai junnusertin ja valioitui, onnea vielä täältäkin!
Avoluokassa kisasi viisi narttua. Buma erottui joukosta turkkinsa vuoksi, ja tuomari laittoikin tälle melkoisen painoarvon, arvosanaksi tuli t. On se melkoista miten paljon voi karvan puutteesta rangaista! Erinomainen koira saa tyydyttävän arvion, koska oli niukassa karvassa. Muuten avoluokkaan tuli kaksi eh:ta ja kaksi eri sa:ta. 

Valioissa oli jälleen Kerttu ja me ja kaikki saivat erinomaiset. Kilpailuluokassa Myrri kärkeen, Hertta oli 3. Taas saatiin kokea päällejuoksuyritys, kun kierrettiin vielä kierros tuomarin laitettua järjestyksen kohdalleen. Täytynee alkaa ensi kerralla videoida kehiä, kun sanallinen asiasta maininta ei auta. Mutta kuten ei Orivedellä, ei yritys toiminut nytkään. Myrri voitti luokan ja kaikille sa.

Veteraaneissa kisasivat Minku, Lumo, Coco ja Ilo. Kaikki muut saivat eh:n, paitsi Lumo, joka sai erin ja vielä sa:nkin, ollen ROP-veteraani 😍 Parasnarttukisassa Myrri nostettiin heti kärkeen. Muita sijoituksia mietittiin, Lumo laitettiin sijalle 2. ja Charppa sijalle 3. Olisipa tuomari ollut nostamassa sieltä Herttaakin sijoituksille, mutta koska Kerttu oli luokassa ollut 2., niin ei voinut näin tehdä. Niinpä juniorinarttu tuli pn4- sijalle ja sai vielä sertinkin, onnittelut! Myrrille voiton myötä cacib, se olikin jo kolmas Suomessa tänä vuonna 😊 Kasvattajaryhmämme oli jälleen ROP- kasvattaja kera KP:n. Tämä oli siis neljän ROP:n päivä- ROP, ROP-juniori, ROP-veteraani ja ROP-kasvis! 
Olipas mukava fiilis ajella kotiin tällaisen näyttelyn jälkeen! Illalla haettiin vielä Mummeli hoidosta, syötiin hyvin ja fiilisteltiin mukavaa viikonloppua 😊

Harrastusrintamalla Myrri kävi viime viikolla Pirkan nuuskujen arkimejäkokeessa, tehden VOI1, 43 pistettä. Edellisviikonloppuna Charpan Morris-veli teki ensimmäisen VOI1- tuloksensa Taipalsaaren mejässä, ja saapi laittaa valiokelloa käyntiin... Luca vepeili eilen pitkästä aikaa hienosti ALO 1 99 pistettä, ja siirtyy kisailemaan AVO- luokkaan. Onnea tuloksista Marika ja Heidi! On se mukava kun kasvatit ovat aktiivisia 😊 

Ensi viikonloppuna onkin taas tiedossa sekä näyttelyitä että mejää, ja seuraavana viikonloppuna yksi mejäkesän kohokohdista, Tollerimejä! Paljon mukavaa odotettavaa siis jälleen 😍