Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-12-07

Näytelmiä ja rallya

Itsenäisyyspäivän näyttelytähdet 😍

Lauantaina kävin Hertan ja Myrrin kanssa Tuusulassa rallytoko- kisoissa. Koronasääntöjen vuoksi halliin ei päässyt tutustumaan ja treenaamaan ennen omaa suoritusvuoroa, joka oli harmi, kun kyseessä oli meille täysin outo paikka. Pakkasta oli reilut -10 ja pitkä päivä vietettiin sitten tyttösten kanssa autossa lämmitellen ja vähän lenkkejä tehden. Myrrin suoritusvuoro oli ensin. Alkuosa rataa meni oikein hyvin. Loppuradasta kun vaihdettiin puolta oikealle, alkoi pakka levitä. Kaksi liikettä uusin, mutta tästä huolimatta jäätiin jälleen ilman tulosta. Harmillisesti 68 pistettä eli kahden pisteen päähän tuloksesta. Saatiin kuitenkin tuomari Tiia Hämäläiseltä tuomarin palkinto iloisesta suorittamisesta ja hyvästä yhteistyöstä 😊 Hertan rata meni oikein kivasti, vain muutama pistevähennys tuli hihnan kiristymisestä. Olen tosi huono toimimaan hihnan kanssa, koira vapaana on paljon helpompaa! Kaikkiaan 96/100 pistettä saatiin ja näin ollen toinen hyväksytty tulos ALO- luokasta. Se olisi sitten yhtä vaille koulariin.. 

Maanantaina eli Itsenäisyyspäivänä järjestettiin perinteinen ryhmänäyttely. Alun perin näyttelyn piti olla lämpimässä hallissa Kangasalla ja tuomarina Pekka Teini. Kuulosti oikein hyvältä meille. No, kaikki sitten muuttui, niin paikka kuin tuomarikin. Tuomarin muutos ei harmittanut, koska uudeksi tuomariksi saatiin Pia Itkonen, joka on meidän "pikkutytöistä" aiemmin tykännyt. Paikan muutos sitten harmitti kyllä. Näyttelypäivän aamuna pakkasta oli -18 ja näyttely pidettiin Valkeakoskella kylmässä pienessä hevosmaneesissa. Puitteet olivat sanalla sanoen paskat. Onneksi oltiin ensimmäinen rotu kehässä, joten mahduttiin vielä joten kuten häkkien kanssa kehän laidalle. Siinä kehän alkua odotellessa maneesista meni sähköt. Charppa joka esiintyi heti toisena, pääsi sitten arvosteluun hämärässä. Pia tykkäsi neidistä kovin ja saatiin hyvin kaunis arvostelu. Koska urospentu ei saanut KP:tä, oli Charppa KP:n saatuaan ROP- pentu. Hienosti meni siis!

Tollereita oli poissa todella monta. Uroksissa meidän kasvateista kisaili Voima nuorten luokassa. Kaunis arvostelu muuten, mutta koska liikkeissä ei juuri raviaskelta nähty, oli palkintosija eh. Varmasti kylmyys, surkean pieni kehä ja muutenkin todella hälyinen ja ikävä miljöö vaikutti pojan esiintymiseen. Ainoa SA:n saanut uros oli lopulta Toto, onnittelut! 

Nartuissa Hertta kisasi viimeistä kertaa nuorissa. Esiintyminen oli aika sähläystä, ei ollut helppo ympäristö Hertallekaan. Ihan kiva arvostelu saatiin, mutta SA:ta ei. Etuosaan Pia toivoi enemmän vahvuutta. Koiria puuttui välistä useampi, ja pari koiraa tulivat myöhästyneinä kehään, saaden laatuarvostelun mutta jääden ulos kilpailuluokista. Valioissa kisasi kolme, meidän Myrri ja Minku sekä Kerttu. Kaikille erinomaiset, kilpailuluokassa Myrri kärkeen ja Minku oli 3. Kaikille SA. Lumppari oli ainoa veteraani ja sai kauniin arvostelun kera SA:n. Paras narttu- kisassa Myrri vei voiton, Lumo oli pn2, Kerttu pn3 ja Minku pn4. Loppukisoissa Lumo oli VSP- veteraani ja Myrri VSP. Sopi meille oikein hyvin, noissa puitteissa ei kyllä haluttanut ryhmiä jäädä odottelemaan! Kasvattajaluokkakin esitettiin, koostuen omista tytöistä. Siellä saatiin hienolla arvostelulla KP ja olmme ROP- kasvattaja, jo 12. kertaa tänä vuonna! Etenkin lause "Liikkeessä ryhmä näyttää siltä, että se voi työskennellä koko päivän alkuperäisessä tehtävässään" lämmitti mieltä! Terveet rakenteet ja terveet liikkeet 😊 Muitakin upeita lauseita tyttöjen arvosteluissa oli, mm. Lumon "Liikkuu omistaen koko kehän" ja "Hyvin puhutteleva kokonaisuus" ja Minkun "Sievä lady!" ilahduttivat 😊

Se olisi sitten näyttelyvuosi Messareita vaille taputeltu. Melkoinen vuosi on meillä kyllä ollutkin! Ykköstähti Myrri kadotti kaikki karvansa pentujen myötä ja koko kesä ja syksy mentiin ihan bikineissä. Se toki vaikutti menestykseen, osalla tuomareista paljon ja osalla vähemmän. Lumo jatkoi hienoa menestystään, toki ikä alkaa jo vähän näkyä eikä niitä kirkkaimpia sijoja enää napsita edellisvuoden tahtiin. Eipä se ihme ole, kun kohta mittariin tulee täysi kymppi! Hertta teki ison yllätyksen, osoittaen olevansa näyttelykoira ja ollen tällä hetkellä meidän lauman pärjännein! Loppukesä ja syksy mentiin Hertankin kanssa bikineissä, joten siihen nähden melkoinen suoritus. Charpan suhteen erityisesti odotamme ensi vuotta innolla, neiti on jo nyt näyttänyt olevansa melkoinen kaunotar joka tykkää esiintyä 😍 Ensi vuonna Minkukin siirtyy sitten veteraaneihin, joten jos koko lauma pysyy kunnossa, niin meillä on melkoinen porukkaa kehissä: Charppa junnuissa, Hertta ja Myrri valioissa ja Lumo ja Minku veteraaneissa!