Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-05-17

Aktiivinen harrastusviikko :)


Lauma lauantaisella aamulenkillä

Olipas taas aktiivinen koiraharrastusviikko! Maanantaina käytiin aksan yksityistunnilla Myrrin ja Hertan kanssa. Hertalle tehtiin kahden putken sarjaa yhdellä hypyllä, rengasta, puomilla kävelyä (puomi maassa) sekä aloitettiin keppien harjoittelu. Kaikki sujui todella hienosti! Myrrin kanssa keskityttiin, Jarnon kipeästä polvesta johtuen, lähinnä yksittäisesteiden treenaamiseen ja ohjauksiin hypyille. Hyvin sujui Myrrilläkin :)

Tiistaina käytiin poistamassa Lumolta tikit. Haava on parantunut hienosti ja mikä parhain uutinen- poistetut kasvaimet olivat hyvänlaatuisia!

Keskiviikkona oli Myrrin ja Hertan rallyn yksityistunti Nokialla, uudessa treenipaikassa koulun kentällä. Tämä olikin hyvä paikka siinä mielessä, että häiriötä riitti. Nuoret pelailivat korista ja mopopoikia ja pyöräilijöitä pörräsi ympärillä. Herttaa ei häiriöt hetkauttaneet lainkaan, on kyllä lunki tyttö! Tosi kivaa tekemistä oli jälleen molemmilla ja itse sain taas kerran loistavia ohjeita miten parantaa suoritusta. Suosittelen kyllä lämpimästi Tiia Rajaniemi (Trapets), asiantuntevaa ja yksilökohtaista opetusta!


Hertta seuraa...

...ja Myrri seuraa

Torstaina pääsivät Hertta ja Mummu mejäjäljelle. Hertalla oli ensimmäistä kertaa hirvensorkka kaatona, ja niin se vaan pikkuneiti tämänkin ison koiven suuhunsa nappasi! Jäljestäminen oli tarkkaa (mummulla toki erityisesti), ja intoa riitti :)


Hertta ja hirven sorkka


Mummu jäljellä :)

Perjantaina Hertta pääsi Helmiinalle, Koirahieronta ja kuntoutus Helmi, kraniohoitoon. Tämä oli jo Hertan kolmas kerta, ensimmäinen pikkupentuna 7 vkon iässä, toinen reilu kuukausi sitten meillä ja nyt ensimmäistä kertaa Helmiinan hoitotiloissa. Hyvin antoi käsitellä, ja kasvun jumikohtia saatiin hoidettua. Hieno pieni!


Onnellinen, hoidettu Hertta- kiitokset Helmiina!

Lauantaina tehtiin hakutreenit koko porukalla. Hertta pääsi hakemaan varista, muut dameja. Kaikilla oli hyvää tekemisen meininkiä, erityisinnolla suoritti Mummu :) Hertta pääsi tekemään aluksi ja sitten odotteli koko porukan treenit. Mitään vinkumisia / riehumista ei ollut, vaan kuten muukin lauma, Hertta odotti vuoroaan hiljaa, nätisti ja rauhassa tarkkaillen muiden tekemistä. Mahtava luonne, ei voi muuta sanoa! Loppuun tehtiin Hertalle vielä haku niin, että n. 10 metrin päähän vietiin pari siipidamia ja varis. Lähimpänä oli siipidami, joka palautettiin nätisti. Kahdesta jäljellä olevasta Herta valitsi variksen (jes!) ja se tuotiin vauhdilla ja innolla, ei nyt ihan minulle käteen mutta minua kohti ja sitten kutsuen lopulta ihan minulle saakka. Mainio treeni! Lauauntai- iltana tuli vielä rotuun tutustujia kyläilemään ja mikäs siinä oli hienosti käyttäytyvää laumaa esitellä. Kuulemma tytöt tekivät vaikutuksen, ja seuraavaa rotua ei tarvitse enää miettiä ;)


Hertta


Lumo


Myrri


Minku


Mummu :)