Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-03-23

Treenien täyteinen viikonloppu


Ihanan aurinkoiset oli viikonlopun ulkoilu- ja treenikelit!

Koronan vuoksi peruuntuivat viikonlopulle aiotut Korpilahden näyttely sekä SNJ:n vuosikokous.
Vapaalle viikonlopulle suunniteltiin ja toteutettiin koiramaisia aktiviteetteja niin, että saatiin pidettyä lauma tyytyväisenä.

Lauantaina Myrri ja Minku pääsivät Helmiinalle Koirahieronta ja kuntoutus Helmiin saamaan hieronta/kraniohoidot. Etenkin Minkulle hoito tuli todella tarpeeseen, pentueen jälkeen mammakoira oli hyvin tukkoinen ja jumeja riitti. Kumpikin nautti hoidosta silmin nähden (kuten aina!), on se upeaa että on tällainen ammattilainen joka osaa koirien hyvinvointia parantaa ja nostaa elämänlaatua. Kiitokset Helmiina! Parin viikon päästä saa koko lauma Helmiinalta hoidon meillä kotona, sitä innolla odotamme :)

Launtaina pääsi Hertta tekemään ensimmäisen verijälkensä ulos, meidän takapihan metsään. Jälki oli n. 30 m pitkä. Minä ohjasin ja Jarno otti kuvia. Hertta oli hyvin kiinnostunut alkumakuusta ja tutki sitä huolella. Oma-aloitteisesti lähdettiin jäljestämään ja todella hienosti, välillä maata maistellenkin, kuljettiin jäljen mukaisesti sorkalle. Sorkka olikin ihan huippu juttu! Se napattiin empimättä suuhun ja kuljetettiin ylpeänä kotipihaan saakka :) Hertassa on todellakin jälkikoiran aineksia!


Hertta ylpeänä jäljen päästä löytämästään sorkasta :)

Sunnuntaina pääsivät Minku ja Myrri MEJÄ:n pariin. Jarno oli tehnyt lauantaina heille n. 800 m VOI- jäljen malliset jäljet lähimetsäämme. Molemmat suorittivat hienosti ja intoa riitti! Myrrin kanssa treenattiin etenkin makuiden merkkausta ja katkoa. Makuille piilotetut namipurkit tuntuivatkin toimivilta myös Myrrin kanssa, Lumolle vastaavaa treeniä on tehty aiemmin menestyksekkäästi. Katkon suhteen en tiedä syttyikö mitään lamppua vielä päässä, mutta pienen tarkastelun jälkeen oikea suunta löytyi. Minku merkkaa makuut loistavasti, veren syöden eli treeniä tähän ei tarvittu. Katkokin selvisi rutiinilla, mutta onhan mammakoiralla niistä jo paljon kokemusta :)

Aurinkoinen ilma helli iltaan saakka ja päätettiin vielä viikonlopun päätteeksi tehdä pienet hakutreenit koko laumalle. Damit reppuun ja lenkille. Valitulla hakuruutupaikalla koirat laitettiin puuhun kiinni odottamaan vuoroaan, ja yksi kerrallaan pääsivät hakuhommiin. Hienostihan se sujui jokaiselta! Hertalle tehtiin motivoitua hakua siipidamilla ja innoissaan pikkuinen sitä kanniskeli. Lopuksi (kun siipidami päätti hajota nippusiteen irrottua), pääsi Hertta hakemaan pelkkää siipeä metsästä- tuli jo vähän etsimistäkin opeteltua. Hauskaa oli :)


Mummun vauhdikasta hakua


Lumon mallikas palautus


Karvaton Minku-mamma hakuruudussa


Myrri palauttaa damia

 
Hienolla otteella dami suussa!