Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-02-27

Elämää viiden tyttösen laumassa

Nyt on viikko siitä, kun kaikki pennut muuttivat omiin koteihinsa ja meidän oma lauma kasvoi viiteen tyttöseen :) Pentuaika oli antoisaa ja kului nopeasti. Tämä Druif- pentue oli ehkä kaikista pentueistamme kokonaisuudessaan tasaisin ja kivaluonteisin. Tappeluita pentujen välillä ei tarvinnut kertaakaan selvitellä, pennut nukkuivat hyvin, rakastivat nuolla meidän naamat aamuin, päivin ja illoin (erityisesti tässä kunnostautui Hertta!) ja kertaakaan ei tullut mieleen ajatus, että lähtisivät jo.

Ystävänpäivänä porukka kävi pentutarkastuksessa ja sirutuksessa Eläinystäväsi lääkärillä. Lääkärikin ihasteli pentueen tasaisuutta ja mukavia luonteita, erityisesti sitä, miten pennut ottivat kontaktia katsomalla silmiin. Kaikki pennut olivat reippaita ja terveitä koiran alkuja! Ei napatyriä kellään, kaikilla hyvät pentupurennat ja terveet rakenteet. Pojilla kiveksiä löytyi, mutta paikallaan ne olivat tarkastuksessa vasta yhdellä. Tämä on meidän linjassa ihan yleistä, joten toivotaan että ne sieltä kaikilla vielä paikkansa löytävät kun ikää tulee.

Lauantaina 15.2 muutti ensimmäinen tyttö Buma omaan kotiinsa Venlan luo Hyvinkäälle. Seuraavaksi lähtivät pojista Voima, Dasher ja Jylppy, torstaina muutti Ariel- tyttönen ja perjantaina viimeisenä iso poika Bono. Samana iltana meidän oma lauma yhdistyi, pentutila purettiin ja Hertta liittyi oman lauman täysivaltaiseksi jäseneksi :)

Maanantaina alkoivat meillä molemmilla työt ja uuteen arkeen opettelu koko laumalla. Hyvin on kaikki lähtenyt sujumaan! Aamuisin minä herään 4.45 ja vien Lumon, Minkun ja Myrrin reippaalle n. tunnin metsälenkille. Tällä välin Jarno touhuilee Hertan kanssa ja syöttää Hertan, Mummokin saa ohessa osansa nappuloista. Onkin Mummolle oikein odotuksen hetki, nimittäin Mummohan elää ruoalle :D Eikä haittaa jos vähän kertyy ekstraa, Mummolle se jo sallitaan. Kun me palataan lenkiltä, pääsee Mummo omalle lyhyemmälle haistelulenkilleen ja Jarno lähtee töihin. Kun lenkit on tehty, muu lauma syö ja Hertta siinä ohessa vielä jos maistuu. Sitten pieni ulkoilu omassa pihassa ja minä lähden töihin. Jarno pääsee useimmiten kotiin jo ennen kolmea, joten lauman ilman ihmistä oloaika ei veny turhan pitkäksi. Ja mikä hienointa, Jarnolla on etätyömahdollisuus ja parina päivänä viikossa hän tekeekin töitä kotosalla.

Hertan kanssa ollaan käyty autoilemassa pari kertaa jo, reissulla Mustiin ja Mirriin ja tutustumaan vähän Prisman kauppakeskuksen hulinaan. Huomenna lauantaina tuleekin vähän pidempi reissu, kun lähdetään koko lauman kera Teiskoon viettämään Pirkan Nuuskujen talviriehaa ja vuosikokousta. Siellä palkitaan Vuoden 2019 Näyttelykoira Myrri! Myrri voitti myös Keuruun seudun kennelkerhon Vuoden Näyttelykoira- palkinnon ja meidän lauma nappasi sieltä neloisvoiton! Olihan se Myrrin viime vuosi jotain aivan huikeaa. Ei oltaisi ikinä osattu edes toivoa, että tuollainen näyttelyprinsessa meidän laumaan saadaan! Onhan kaikki muutkin tyttöset menestyneet todella upeasti näyttelykehissä, Myrrin menestys on silti omaa luokkaansa. Hertalle ei ole oikeastaan mitään odotuksia näyttelyrintamalla. Ei pysty odottamaan, kun Myrrin kanssa on saavutettu kaikki ja vielä enemmän. On tässä toki Hertallekin jo suunniteltu muutamia pentunäyttelyitä ja juniori-iän koittaessa ulkomaanreissukalenterikin on alkanut jo hahmottua ;) Sattuukin sopivasti, kun Lumo täytti juuri kahdeksan vuotta ja siirtyi veteraaneihin, päästään sitten kokeilemaan valioitumisia niin Lumon (veteraanivalio), Hertan (junnuvalio) ja Myrri (aikuisvalio) kanssa!


Näyttelyseisonta sujuu Hertalta jo kuin vanhalta konkarilta! :D