Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-07-23

Turneen jatko ja loppuhuipennus: Myrri RYP 4!


Oulun hienon näyttelyviikonlopun jälkeen vietettiin muutama päivä totaalista lomaa Siikajoen mökillä. Päivät kuluivat koirien kanssa lähimaastoissa samoillen, mökkirannassa uiden ja vesihakuja niin kepeillä kun dameilla tehden ja Lumolle esiineenvientitreeniä VEPEä silmällä pitäen. Lisäksi treenailin rally-tokoa Minkun ja Myrrin kanssa, Jarno heitteli koirille frisbeetä, grillattiin joka ilta maistuvia herkkuja  ja vaan nautittiin. Totaalinen irtiotto arjesta!


Perjantaina pakattiin lauma kyytiin ja ajeltiin vajaa 100 km Kalajoelle, jossa järjestettiin iltanäyttelynä ryhmis. Tollereita oli kisaamassa 12 (2 urosta ja 10 narttua), tuomarina toimi irlantilainen rouva Diane Stewart-Ritchie. Myrri kisasi yksin nuorissa, ja tuomari tykkäsi neidistä kovin. Arvostelun loppulause "Ticks on the boxes, lots to like!" kertoi että kaikki Myrrissä miellytti tuomaria :) Eri ja SA saatiin.

Lumo ja Minku olivat myös erinomaisia. Lumo oli hieman matalaraajainen tuomarin makuun, tuloksena luokan 3. sileällä erillä. Minku sai kivan arvostelun kera SA:n. Luokan voitti valio Ruuti, onnea vielä! Mummu oli yksin veteraaneissa ja täynnä virtaa. Tuomari ihasteli Taikan hienoa kuntoa ja arvostelussa toistui monta kertaa sana Gorgeous! Tuloksena SA ja ROP-vet. PN- kehässä juostiin muutaman kerran ympäri ja tuomari pohti järjestystä pitkään. Lopulta Ruuti oli PN1, Myrri PN2 kera sertin, Taika PN3 ja Minku PN4. Veteraaniryhmään ei jääty, koska päivä oli kuuma ja haluttiin tarjota koirille mukava ilta uimisen merkeissä. Niin tehtiin! Turkit kuntoon seuraavaa päivää varten ;)

Sunnuntaina heräiltiin kaikessa rauhassa ja pakattiin tavarat. Loma mökillä loppui, vähän haikein mielin... Sitten koirat kyytiin ja menoksi taas kohti Kalajokea. Tällä kertaa oli vuorossa KV, kera kahdeksan osallistujan (1 uros, 7 narttua), tuomarina toimi irlantilainen vanhempi herra Liam Moran.
Myrri oli jälleen suuresti tuomarin makuun, eri SA saatiin. Valioluokassa oli samat kisaajat kuin eilen. Tällä kertaa Lumo voittoon kera SA:n, Minku luokan 2. SA:lla. Mummu jatkoi hienoa esiintymistään ja sai SA:n ja oli ROP- veteraani. Pn- kehässä juostiin yksin ja erikseen, ja tuomari kätteli Myrrin ykköseksi kera sertin ja cacibin! Lumo oli PN2 saaden vara-cacibin ja Taika PN4.  ROP- kisa käytiin nuorta Belle Fox Wingmania vastaan, ja Myrri nappasi voiton! Se oli Myrrin 6. ROP Suomesta, ei hassummin!


Kalajoki KV: Myrri ROP, Belle Fox Wingman VSP. Tuomarina Liam Moran

Koska kehämme oli päivän viimeinen, päätettiin jäädä ryhmiin. Siellä sekä Myrri että Mummu edustivat hienosti, mutta sijoituksille ei päästy. Ryhmien jälkeen ajeltiin vajaa 300 km Kemiin, jossa majoituttiin Scandic- hotelliin. Olihan se hotellihuone vähän ankea ihanan tilavan maatilamajoituksen jälkeen.. No, kyllä siellä yhden yön vietti ja oli ihan mukava käydä ravintolassa syömässä "valmiissa pöydässä".


Mummu ryhmäkehässä

Sunnuntaina ei ollut kiirettä herätä, koska rotumme Kemi KR- näyttelyssä oli lähes päivän viimeinen. Tehtiin kunnon aamulenkki koirien kanssa pitkin joenvartta, hienot olivat maisemat ja lenkitysreitit! Sitten hyvä runsas aamiainen ja lepäilyä pari tuntia, kunnes pakattiin koirat ja tavarat ja ajeltiin n. 1 km päähän näyttelypaikalle. Näyttely järjestettiin hienolla nurmikentällä, ja oli kuuma, huh! Koirat saimme onneksi varjoon ja siellä ne häkeissä unisina pötköttelivät pari tuntia, mitä kehän alkua odoteltiin. Paikalle näyttelyä seuraamaan tulivat myös meillä tyttöihin tutustumassa käyneet Maarit ja Juha. Mukava oli rupatella ja kiitokset vielä tätäkin kautta rohkeasta ensiesiintymisestä ja avusta PN- kehässä!

Tollerit tuomaroi tiukka mutta äärimmäisen mukava Jari Partanen. Ilmoittautuneita oli kuusi, ja kaikki narttuja. Myrri aloitti kehän ja tuomari tykkäsi neidistä todella paljon! Saatiin aivan ihana arvostelu, yksi Myrrin parhaista: "Ihana narttu. Erinomaiset mittasuhteet. Huippu vahvuusaste. Hyvin kaunis pää. Kaunis ilme. Vahva tiivis kaula. Hyvä eturinta. Täyteläinen runko. Hyvä lantio. Lihaksikas reisi. Erinomaiset liikkeet. Priima häntä. Erinomainen turkki ja väri. Kauniit värimerkit. Valkoinen hännän pää on kuin piste i:n päälle. Hyvin kauniisti esitetty". Eri kera SA:n saatiin.

Avossa kisasi Minkun siskopuoli (sama isä), saaden eh:n. Sitten valiot. Meidän lisäksi kisaamassa oli Novamian Ruby Moonstone. Jarno esitti Lumon ja tuomari naureskeli Lumon esiintymistä, että tämähän on täysin automaatti! Osaisi kiertää kehän ja seistä ihan ilman ohjaajaakin :D Minkullakin oli hyvä draivi ja kummatkin saivat erin, kuten myös kolmas valio. Kilpailuluokassa tuomari pohti pitkään Minkun ja Lumon järjestystä. Juostiin yhdessä edes- takaisin ja runkoja kokeiltiin ja turkkia pöyhittiin muutamaankin kertaan. Lopulta Lumo käteltiin ykköseksi, Minku oli luokan 2. ja molemmille SA. Mummu ihastutti tuomaria kovasti ja upealla arvostelulla tuloksena oli eri SA ROP-vet.

PN- kehässä olivat siis kaikki meidän tytöt. Maarit sai vietäväkseen Minkun ja Juha Mummon. Hienosti sujui ensikertalaisilta! Juostiin kierros ja järjestys oli siinä. Myrri voitti ollen ROP kera sertin, Lumo oli  PN2, Minku PN3 ja Taika PN4. Kaikille aivan mahtavat arvostelut, olipa hienoa päättää turnee neloisvoittoon!


Kemi KR, Myrri ROP. Tuomarina Jari Partanen

Päivä oli jo pitkällä ja ryhmäkehät alkamassa pika puoliin. Odottamassa oli 600 km kotimatka, mutta päätimme siitä huolimatta että ryhmään jäädään. Olihan siellä tuomarina meidän rotutuomari Jari. Tunnin verran odottelua koiria lenkitellen ja sitten Myrrin kanssa kehään. Siellä 8- ryhmässä osallistujia oli 15 ja kaikki pääsimme juoksemaan ensin yhdessä ympäri ja sitten yksitellen edes- takaisin ja ympäri. Sitten Jari poimi kuusi jatkoon, ja Myrri oli sen kuuden joukossa! Taas juostiin yksitellen edes- takaisin ja ympäri. Sitten palkintojen jako... Pikkuisen jännitti kyllä, kätelläänkö meidät ulos kuuden joukosta... Mutta ei kätelty! Ryhmän sijalle 4 kuulutettiin Magicfox`s Amarone! Wau mikä fiilis! Upeampaa päätöstä turneelle ei olisi voinut toivoa. Ei enää painanut pitkä kotimatka yhtään, vaan sujui hymyssä suin :)


Myrri RYP 4!

Tätä turneeta muistellaan vielä pitkään! Ajokilometrejä kertyi reilut 1700, palkintoja kertyi 18 ruusuketta ja 15 pokaalia (Myrri 5 x sert, 1 x nord sert, 2 x cacib, 1 x ROP- jun, 2 x ROP, 1 x VSP, RYP4, Lumo nord vara-sert ja vara-cacib, Mummu 3 x ROP-vet), tavatiin monia mukavia ja avuliaita ihmisiä, jotka kehien laidalla tulivat tutustumaan koiriimme ja avustivat meitä PN- kehissä (kiitos kaikille!) ja saatiin useita hienoja kokemuksia ja huippumuistoja jotka kantavat pitkään! Mahtava reissu!