Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-10-12

Erinomaista, erinomaista vain ja polskis :)


Viikonlopun mukavin koiramaisuus oli uimakauden korkkaus Tampereen Koirauinnissa Nokialla :) Lumo oli aivan kierroksilla jo uimalan pihassa eikä meno hyytynyt koko tunnin uintivuoron aikana. Matkassa oli kassillinen dameja ja niitä tytöille veteen heiteltiin, molskis altaaseen ja palautus ja uutta noutoa tekemään. Mukavan viihdyttävää ja rankkaa hommaa koirille, kyllä kotona uni maistui jokaiselle :) Varmasti mieluisampi vaihtoehto tytöille kuin Kouvolan näyttely, minne meidän piti sunnuntaina mennä. Sinne tuli kuitenkin tuomarinmuutos ja päätimme jättää ne kekkerit väliin, kyseinen tuomari kun oli Minkun "arvostanut" h:n arvoiseksi junnuluokasta ja Taikan ja Lumon eh:n arvoisiksi valioluokasta. Minkun veli Roni kävi kyseiseltä tädiltä Kouvolasta h;n hakemassa, joten näemmä linja piti...


Lauantaina kävimme SNJ:n päänäyttelyssä Hyvinkäällä. Tollereita oli paikalla 58 kipaletta joten mitään kummempia tulosodotuksia meillä ei ollut. Tuomarina toimi Eeva Rautala, jolla Taika voitti 2010 Suomen Voittajatittelin. Toki tämä oli aikana ennen pentuja, Taikan parhaina vuosina.

                                  Ai minäkö en enää ole huippukunnossa?!? kyseleepi Taika ;)

Uroksissa kisasi Viksu nuortenluokassa, saaden erin ja luokkavoiton. Säde kisaili myös nuortenluokassa, kovin turkittomana. Eri sieltä tuli kuitenkin ja luokan 3. sija.

Valionarttuja oli 6 ja Minku luokan nuorin. Tuomari kovin ihmetteli Minkun ikää ja päivitteli että eihän Suomessa vielä tuossa iässä (18 kk) voi valioitua? No joo, on niitä muitakin maita kuin Suomi missä voi .... Siihen nähden saamamme eri oli ihan ok, toki Minku esiintyikin upeasti. Jenna vei Taikan (kiitos!) ja Jarno Lumon, kumpikin esiintyi tosi hienosti. Kaikki 6 valiota saivat erin ja kilpailuluokassa Taika ja Lumo käteltiin ekana pois, sitten odotettu järjestys: Cola, Tiuku ja mukavana yllärina Minku 3. sijalle vielä sa:n kera :)

Minku pääsi kisaamaan myös sertistä mutta se meni korkeammalle mallille, kuten vara-sertikin. Minkun liikkeet olivat yllättäen muuttuneet arvostelussa lukevista hyvistä sertikehässä laiskoiksi, tällä tuomari perusteli sijoitusta. Yhtä hienosti Minku liikkui läpi koko kisan, mutta mitäpä siihen sitten sanomaan.

Hyvistä liikkeistä todisteeksi  Minkun saama arvostelu: "Erittäin hyvän tyyppinen ja kokoinen narttu. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvin kehittynyt runko Vankka luusto. Sopusuhtaisesti kulmautunut. Hyvä karva ja väri. Liikkuu hyvin. Erinomainen luonne ja esiintyminen".

Ihan hienoa, että kaikki koiramme ja kasvattimme olivat erinomaisen arvoisia. Hieman kyllä tätä himmentää se, että vain 6 koiraa ei eriä saanut, tuosta koiramäärästä.. Ja mikä eniten harmittaa ko tuomarin toiminnassa oli se, että aggressiivisesti käyttäytyviä koiria laitettiin sijoituksille. Jos kehässä urokset huutavat toisilleen niin ettei niitä saada hiljenemään, ei luokkasijoituksia ja erejä tulisi mielestäni antaa, sama nartuilla- jos koira kehässä ollessaan räyhähtää toista kohden ilman mitään provosointia, ei sitä tulisi sijoittaa.

Esitimme vielä kasvattajaluokankin, kun 4 Magicfoxia oli paikalla. Sen kyllä tiesinkin että mitään sijoitusta oli turha odottaa, sillä luokkamme oli erittäin epätasainen (alla kuvaa todisteeksi). Mutta kiitoksia kuitenkin Susanna ja Jenna osallistumisesta! Ja Viksun isännälle Antille kiitoksia kuvasta :)



                        Magicfox`s kasvattajaryhmä: Minku, Lumo, Säde, Viksu

Nyt pidämmekin mukavasti näyttelytaukoa aina marraskuun lopulle saakka, jolloin käväistään Jyväskylän KV- näyttelyissä ja Kangasalan ryhmänäyttelyssä. Seuraavat näytelmät ovatkin sitten ensi vuoden puolella, koska ja missä, saapa nähdä. Nyt keskitytään muuhun kuin näytelmiin: harrastetaan agia, tokoa ja nose workkia ja varmasti piipahdellaan myös uimalassa koiria viihdyttämässä :)