Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-07-27

Prinsessa ja Poikaystävä Latviaa valloittamassa

Viikonloppuna teimme ystäväni Susannen ja hänen Pyry- tollerinsa (Hederas Love Supreme) kanssa reissun Latvian Adaziin, missä järjestettiin lauantaina kansaivälinen- ja sunnuntaina kansallinen kaikkien rotujen koiranäyttely.

Lähdimme matkaan perjantaina. Treffasimme satamassa, missä Minku ja minä hyppäsimme Susannen kyytiin ja ajelimme lautalle. Lautalla meillä oli lemmikkihytti ja koirat pääsivät siellä kunnolla tutustumaan toisiinsa. Heti alkoivat melkoiset leikit mukaan ottamillani leluilla ja koirat ystävystyivät samoin tein- hieno homma :) Merimatka sujui joutuisasti näin koirien touhutessa keskenään ja meidän ihmisten nauttiessa buffetin antimista.

Ajomatka Latviaan oli pitkä ja osin tietöiden täyteinen. Hyvässä seurassa matka kuitenkin sujui mukavasti ja illaksi saavuimme perille hotelliimme (NB- hotel). Hotelli on pienoinen pettymys, sillä mitään meille luvattuja mukavuuksia ei huoneessa ollut (ilmastointi, jääkaappi). Kello oli kuitenkin jo sen verran että päätimme tehdä peliliikkeet seuraavana päivänä. Koirat lenkitettyämme ja ruokittuamme menimme ensin syömään hotellin ravintolaan ja sitten nukkumaan (toki pienten yömyssyjen jälkeen ;).

Aamulla etsimme netistä toisen hotellin (BEST, jossa majoituimme Jarnon kanssa Latvian Voittaja- reissullamme). Siellä oli onnekkaasti yksi huone vielä vapaana ja sen varasimme. Sitten kamat kasaan, "asianmukaiset" valitukset NB- hotellin ynseälle "asiakaspalvelijalle" ja matkaan kohti näyttelypaikkaa. Näyttely pidettiin Adazissa hieman Rigasta Suomeen päin. Paikka oli nurmialue, missä kehille oli ihan mukavasti tilaa, ruoka- ja juomamyynti toimi ja ilmakin oli loistava- kesäinen ja lämmin.

Meillä oli lauantain kansaivälisessä näyttelyssä tuomarina venäläinen Tatyana Raschihmarova. Ennen meidän vuoroamme katselimme hänen tuomarointityyliään. Liikkeet tuntuivat olevan tärkeässä osassa ja sa:ta ei jaettu läheskään kaikille. Pyryn vuoro avo- luokan uroksena oli ensin ja hienostihan siellä meni- sert ja cacib tuli. Sitten Minku. Minku oli vähän väsähtäneen oloinen, mutta liikkui kuitenkin kauniisti. Seisominen oli hieman haastavaa, sillä lihapullat eivät tahtoneet kelvata. No, seistiin sitten ilman palkkiota (onneksi kokemusta on jo niin paljon että Minku homman taitaa). Kohta kehäsihteeri kysyi "tarvitsetteko sertin?", no tottakai tarvitsimme  :) Tästä jatkettiin suoraan ROP- kehään jonka voitti ansaitusti todella komeassa karvassa ja kunnossa oleva Pyry. Minkulle ojennettiin VSP- ruusuke kera sertin ja Minkun ensimmäisen cacibin! Upeaa, ikää 16 kk ja cacib- tili auki- neiti kulkee äitinsä ja siskopuolensa jalanjäljissä :)

Ryhmäkehien jälkeen suuntasimme auton kohti Best- hotellia. Siellä huone oli sellainen kuin kuuluikin, raikas ja mukava. Iltaa istuimme kera koirain kesäilmasta nauttien hotellin terassilla, hyviä ruokia ja juomia herkutellen ja toki koiratkin saivat osansa :)

Sunnuntaina kehämme alkoi jo kymmeneltä, eli lähtö hotellilta oli aikainen. Hyvän aamiaisen nautittuamme matkaan ja tällä kertaa latvialaisen Renata Petkevicienen arvosteltavaksi. Pyry jälleen ensimmäisenä hienosti pokkasi sertin. Minku oli tänäänkin hieman väsähtänyt touhuun, mutta seisoi nätisti ja liikkeetkin menivät ihan ok. Tuomari arvosteli melko pitkään ja lopulta Pyry viitattiin takaisin kehäään (en tietänyt mitä saatiin vai saatiinko mitään). Se olikin sitten ROP- kehä ja Pyry voitti, Minku VSP jälleen :) Tämähän tiesi että saimmehan me sen mitä haimmekin, eli Latvian juniorisertin. Olin siis ilmoittanut Minkun KV-näyttelyssä nuorten luokkaan kisaamaan cacibista ja tässä KR- näyttelyssä junioriluokkaan kisaamaan junnusertistä. Taktiikka kannatti, sillä tällä juniorisertillä Minkusta tuli Latvian juniorimuotovalio :) Eli neljäs titteli meidän vasta 16 kk ikäiselle prinsessalle!

Ryhmäkehien jälkeen alkoi ajomatka kohti kotia. Mieliala oli korkealla, mitäpä muutakaan näin tuloksellisen matkan jälkeen! Palasimme iltalaivalla joka oli Helsingissä 00.30. Koirat jaksoivat vielä nujuta hytissä, me ihmiset oltiin melko hyytyneitä jo :) Kotona olimme Minkun kanssa 03.00, mutta jaksoihan sen kotimatkankin ajella, kun mietti reissun tuloksia! Lumo ja Taika olivat melko pöllähtäneitä kun saavuimme pikkutunneilla, mutta äkkiä koko lauma rauhoittui unten maille :)

Kiitos Susannelle ja ihanalle Pyrylle mitä mahtavimmasta reissusta! Ensi vuonna uusiksi, jonnekin päin Baltiaa :)