Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-01-12

Lumo VSP cacib, Minku ROP- juniori va-sert Kajaani KV:ssa!

Näyttelyvuosi pyörähti käyntiin Kajaani KV.ssa lauantaina. Läksimme matkaan klo 03.00 la aamuna, kamalassa ajokelissä. Perille saavuttiin hyvissä ajoin ja vallattiin paikka kehän reunalta. Koirilla palttoot päällä sillä näyttelypaikkana toimiva alipainehalli oli puolikylmä ja maapohjainen, ei tarvinnut tyttöjen palella omaa esiintymisvuoroa odotellessa.

Tollerit tuomaroi tsekkiläinen Jancik Leos. Melkoisen hauska persoona tämä tuomari olikin, kätteli kaikki esittäjät mennen tullen, heitti huumoria (jota valitettavasti ei oikein ymmärtänyt kun puhui lähinnä saksaa ja huonoa englantia), hymyili paljon ja kohteli koiriakin todella kivasti :-) Uroksia oli ilmoitettu 13 kappaletta ja ensin 3 pentua, joista yhdelle KP. Uroksissa voiton vei ansaitusti Veke (valioluokasta) ja muutkin sijoittuneet olivat mielestäni hyviä valintoja.

Minku kisasi ensimmäistä kertaa junnuissa ja täytyy sanoa että kyllä vähän jännitti, pikkuneidin eka virallinen näyttely. Junnunarttuja oli ilmoitettu 4 ja kaikki olivat paikalla. Meidän vuoro oli kolmantena. Tuomari juoksutti edes-takaisin ja pari kertaa ympäri. Katsoi hampaat ja eturinnan tunnusteli, samoin oli tarkka jalkojen asennosta ja kulmauksista. Minku esiintyi todella hyvin, liikkui kuin unelma. Eipä uskoisi paljonko ollaan treenattu tätä hommaa (lue: sen mitä ollaan pentunäyttelyissä käyty, 5 kertaa). No, tuomari piti näkemästään ja erinomainen sieltä saatiin! Myös toinen junnu sai erin ja kaksi muuta eh:n. Kilpailuluokassa tuomari osoitti Minkun suorilta ykköseksi ja SA:kin saatiin, melkoinen ylläri ja juhlan paikka!

Minkun arvostelu tässä: "Erittäin kaunis narttu. Feminiininen pää. Hyvät silmät, korvat ja purenta. Vakaa ylälinja, oikeanmallinen rintakehä. Korrektit liikkeet ja turkki".

Valioissa minä vein Lumon ja Jarno Taikan. Molemmat esiintyivät mallikkaasti ja Lumo vei voiton. Tuomari kävi rutistamassa Taikan mahanahkaa (joka edelleen lerppuu ja tällä hetkellä on valeraskauskin päällä). Siinä varmaan suurin syy järjestykseen.

Lumon arvostelu oli myös mukavaa luettavaa: "Erittäin elegantti ja oikean tyyppinen narttu. Erinomainen rakenne. Mahtavat liikkeet. Oikein kulmautunut. Suuri temperamentti. Täydellinen rintakehä. Feminiininen keho. Silmät ja korvat oikeat, saksipurenta. Hyvä turkki".

Parasnarttu kehässä oli kisaamassa yhdeksän narttua. Kiitos sinulle joka Taikan esitit "lennosta", en tajunnut edes nimeä kysyä mutta tosiaan isot kiitokset jos tätä blogia eksyt lukemaan! Tuomari poimi viisi jatkoon ja juoksutti edestakaisin ja ympäri pareittain. Minku kävi kovaa kisaa nuortenluokan voittajan kanssa pn4- sijasta Jarnon esittämänä, hienosti meni liikkeet ja iloksemme Minku tuon pn4- sijan saikin! Wau, eka näyttely ja vielä KV, ja heti parasnarttusijoitus! Lumo kisasi kärkipaikasta Pia Takkusen Venlan kanssa ja näyttelypäivämme kruunasi Lumon voitto! Cacib saatiin ja siitä suorilta rop- kehään, jonka voiton vei Veke. Oltiin jo pakkaamassa koiria ja kamoja kun kehäsihteeri huusi meitä Minkun kanssa takaisin kehään. Eikun koira häkistä ulos vauhdilla, näyttelyremmi kaulaan ja juosten takaisin kehään, siellä nimittäin valittiin ROP- juniori. Junnu-urosten voittajan kanssa juostiin useita kierroksia yhdessä ympäri ja edes-takas. Minku jatkoi hienoja liikkeitään ja niinhän siinä kävi, että Minkusta tuli ROP- juniori! Saatiin hieno ruusuke ja oikeus osallistua päivän lopuksi junnukisaan. Sinne ei kyllä jääty, kun päivä oli pitkä muutenkin ja kaikki melko väsyneitä, joten suunnattiin hotellille lepäilemään. Olipa kyllä reissu ja vieläkin hymyilyttää, kun ei liikoja odottanut niin tälläinen menestys tuntuu kyllä mahtavalta!