Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-04-23

Pentutesti

Paljon on taas pentulassa tapahtunut sitten viime päivityksen. Pennuille on esitelty varis ja pupu muutamaan kertaan, kaikki saivat innokkaan vastaanoton. Pennut ovat saaneet uima-altaat ensin sisälle ja sitten hyvän lämpimän sään vallitessa ulos. Voi sitä riemua kun ensin tassulla kokeillaan vettä ja kohta sinne mennään kahlailemaan, välillä sukelletaan tahallisesti ja tahattomasti ;) Isolla aidatulla pihalla pennut ovat viettäneet aikaa lähes joka päivä 1-2 tuntia, erityisesti kukkapenkin harventaminen ja ison siskon kaivuuleikkien seuraaminen ja matkiminen on ollut mieleistä. Muutakin ohjelmaa kuten pantoihin totuttelua, kynsien leikkailua, madottamista, joka päivä vieraiden ihmisten sylittelyä ja silittelyä, hauskoja leikkejä agiputkessa ja leikkikuutiossa, eri ruokalajeihin totuttelua (sika, nauta, kana, maksa, ydinluut, kala) on pentujen päivään mahtunut. Ihanaa pennun elämää siis!

Tänään meillä kävi koiranomi Emmi Kollani koirakoulu Cannuksesta tekemässä pennuille pentutestin. Hän testasi myös edellisen pentueemme 2 vuotta sitten ja aika hyvin tulokset pitävät paikkaansa edelleen. Tänään ei testissä tullut suuria yllätyksiä, paitsi pari poikaa oli vähän pehmeämpiä kun oltiin ajateltu ja yksi tyttö sitten hyvinkin kova luu. Mini nimittäin :) Hän meni ainoana kategoriaan: "Pentu on aggressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheseen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan, paljon koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Voi olla erinomainen koira oikeissa käsissä. " Eli oikea valinta meille ;) Kai tässä pätee se että pieni koko, iso sielu ja luonne- kaikkihan tietää pikkukoirien olevan aikas pippurisia ;) Mutta juu, testin perusteella valikoitui kolmen pojista tulevat kodit, sillä heidän kanssa odotettiin tätä tulosta. Suosittelen kyllä kaikkia kasvattajia testin teettämään, tuohan se kustannuksia mutta antaa kyllä todella paljon tietoa pennuista!

Tässä on nyt käynnistymässä viimeinen viikko kera pentujen. Luopumisen tuska alkaa jo olla käsin kosketeltava, niin paljon jokaiseen pieneen on kiintynyt... Kaiken kaikkiaan on sanottava, että tämä kokemus on ollut n 110 % parempi kuin ekan pentueen kanssa, lähtien jo alkumetreiltä ja aina tähän päivään asti. Niin uroksen omistajan kanssa, pentujen synnyttyä, kasvettua, uusien kotien kanssa (kaikkien, ekassakin pentueessa oli monta hyvää kotia), oman jaksamisen kanssa ja etenkin Taikan ja Lumon tavassa toimia pentujen kanssa. Aivan uskomaton ero, kuin yöllä ja päivällä. Olen myös erittäin onnellinen siitä että mieheni Jarno on tässä mukana täysillä, vietti 4 viikkoa kotona pentujen kera jopa nukkuen pentulassa ja huolehtien yösyötöt itseni ollessa töissä. Minä olin vuorossa 2 ekaa viikkoa ja nyt taas 3 seuraavaa viikkoa luovutukseen asti. Nämä pennut ovat saaneet ihmiskontakteja PALJON, tottuneet kaikkiin elämisen ääniin, toisiin tervepäisiin koiriin, uusiin ihaniin omistajiinsa- tälläistä sen kasvatuksen pitäisikin olla! Voin vain nähdä eron mm pentuihin jotka kasvatetaan eri rakennuksessa keskenään emonsa kanssa, ehkä tämä joillekin roduille (alkukantaiset) sopii, mutta tollerille mielestämme ei. Jokainen pennunostaja tekee valintansa kuten jokainen kasvattajakin, tätä elämäntehtävää kun voi suorittaa niin monella tavalla. Me olemme erittäin onnellisessa asemassa, kun saamme elää tätä koiralähtöistä elämää 24/7 koko perheen voimin! Ja erittäin onnellisessa asemassa että nyt jokaisella pennulla on takuulla sellainen koti, joka luottaa meihin kasvattajina, rakastaa pentua kaikkine puolineen, ottaa sen täysvaltaiseksi lauman jäseneksi ja uskompa että tulemme Ystävystymään monien uusien ihanien ihmisten, Magicfox`slaisten kanssa ;-) Ai niin, ihmiset jotka lukevat vain tätä blogia voivat käydä tutustumassa myös mieheni pitämään blogiin osoitteessa www.rapsuttamo.fi Siellä on miehen näkökulmaa asioihin, hän kun tuli mukaan tähän touhuun ihan kokemattomana eikä tuntenut tolleria rotuna lainkaan ennekuin tapasi minut ja Taikan 3 vuotta sitten :)