Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-08-20

Myrrin näyttelyt ja Soman lakko jatkuu

Viikonloppuna kävin viettämässä laatuaikaa kaksin Myrriäisen kanssa, lauantaina Turku KR- ja sunnuntaina Heinola KR-näyttelyissä. Kun koirat elää laumassa, on se kahdenkeskinen aika omistajan kanssa arvokasta, ihan omaa huomiota vain kulloisellekin vuorossa olevalle lauman jäsenelle 💗

Lauantain näyttelyssä tuomarina toimi Reino Korpela, joka on aiemminkin tykännyt Myrristä. Tykkäsi edelleenkin! Näyttelyyn oli ilmottu 13 tolleria, joista 3 urosta ja 10 narttua, kolme oli lopulta poissa. PN- kehään asti pääsi neljä, ja Myrri valittiin voittoon ja lopulta myös rodun kauneimmaksi! Vastuskin oli kova, tollershown ROP-uros. Hieno aurinkoinen päivä ja mukava näyttely kaikin puolin!

Sunnuntaina lähdin matkaan ID:llä, kun Jarno oli Volvolla Soman kanssa MEJÄ-reissussa. Eipä tuon sähköauton kanssa matkaamisessa kummempaa ole, muistaa vaan varata vähän pidemmät ajat "tankkaukselle". Yksi lataus mennessä ja palatessa, a` n. 20 min riitti reissun tekemiseen. 

Heinolassa tollerit tuomaroi uusi vanhempi miestuomari, Hannu Talvi. Urokset voitti Morris, joka oli urosten paras myös edellisen päivän Kouvolan näyttelyssä. Onnea Marika molemmista voitoista! On se vaan hieno poika tuo Myrriäisen lapsonen 😍 Nartuissa tuomari haki pienempää ja kapeakuonoisempaa koiraa, Myrri oli hänen makuunsa liian vahva, etenkin päästään (tämän kertoi pn-kehässä kun sijoitukset oli jaettu). Tuloksena meille PN3-sija ja siihenpä oli tyytyminen. Jos ei tyyppi miellytä, ei se miellytä. Onnea voittajalle!

Tuloksia tuli siis viikonloppuna Myrrille Turku KR ROP ja Heinola KR PN3. Morrikselle Kouvola KR ja Heinola KR VSP. Kasvateista Soman Alva-sisko rally-tokoili upeasti ALO HYV 99 pistettä ja saavutti koularin RTK1! Isot onnittelut 💗 Soma ei tuloksilla juhlinut. vaan istumalakko jatkui. MEJÄ:ssä Heinolassa ei päästy edes ensimmäiselle kulmalle, kun Jarno keskeytti suorittamisen. Vaikeaa on keksiä mikä on nyt vikana kun koira joka teki täydellisen 50 pistettä, ei enää jäljestä "ollenkaan". Viikonloppuna mennään Satakunnan PM- kokeeseen, tulosodotukset kolmen surkean suorituksen jälkeen ovat nollissa, onneksi siellä kisaa myös Charmi, jonka kesän MEJÄ-tulosrivi on kuusi koetta, kuusi hyvää ykköstä. 

Penturintamalla Hertan mahan kasvattelu jatkuu ja iloisia uutisia saatiin myös Morriksen osalta, pojan ensimmäinen pentue syntyy samoihin aikoihin kuin Hertan pennut!  Hertan Dasher-veljellä on myös pentusuunnitelmia loppuvuoteen parillakin eri nartulla, onpa kyllä hienoa päästä seuraamaan useamman oman kasvatin pentuprojekteja 😍

2024-08-12

Hertan ultra


Iloinen tuleva äitikoira Herttuli 😍

Viime aikoina en ole jaksanut paljon blogia päivittää, kun aiheita ei ole juuri ollut, mutta nyt tuli sellainen aihe, että päivitykseen on syytä 😊 Nimittäin Hertta ultrattiin tiineeksi perjantaina! Heart- pentueen odotus on siis käynnissä ja syntymää odotellaan syyskuun 12. Hertan vointi on ollut oikein hyvä ja toivotaan että jatkokin sujuu yhtä mallikkaasti 💗 Pennuille on jo kodit odottamassa eli pentukyselyjä ei näihin pentuihin oteta enää vastaan.


Hertta ja joku Hearteista 💗

Muutamissa näyttelyissä on käyty siellä sun täällä, ilman mainittavaa menestystä. Charmi on pudottanut turkkinsa kokonaan (siitä huolimatta Kuopio KR:ssa naku neiti oli VSP, muut päivät EH ja ERI), Soma jakaa mielipiteitä edelleen (viimeajan tulokset ERI SA, H, EH...) ja Myrri jatkaa tasaista SA- linjaansa, mutta ei isompia menestyksiä. Kasvateista Simba oli upeasti ROP Kuopio Nordissa ja Morris ROP Luumäen ryhmiksessä- onnea molemmille!

MEJÄ-rintamalla Soma teki istumalakon Jarnon blogin sanoin, eli kävi hakemassa yhden keskeytyksen tulosriviinsä lisää, kun jäljestys ei kunnolla käynnistynyt. Kasvateista Morrikselle VOI2- tulos ja Hertan Dasher-veljelle Ruotsin jälkivalion arvo, kuin myös isäkoira Hueylle 😊

Terveysrintamalla Soman Sulo-veli kuvattiin neljäntenä Valais-pentueesta mallikkain tuloksin: A/A, 0/0 ja LTV0. Mukavasti onnistunut pentue luuston puolesta tähän saakka siis 👋

Kauhun hetkiä koimme lauantaina, kun Charmi katosi oudossa maastossa lintumetsällä ollessaan. Tapahtumia kun ollaan kelattu, niin todennäköisesti lähti lähistöllä näkyneen peuralauman perään hakualueella liikkuessaan, eikä kaatosateessa ja vieraassa metsässä löytänyt enää tietään takaisin. Some osoitti voimansa ja iso kiitos tätäkin kautta kaikkia katoamisilmoitusta jakaneille fb-ystäville ja tutuille! Neljän tunnin kuluttua katoamisesta sain elämäni valehtelematta parhaan puhelinsoiton Charmin löytäneeltä perheeltä 💗 Charmi oli mennyt heidän ovensa taakse muutaman kilometrin päässä katoamispaikaltaan ja loikannut suoraan sohvalle kuin olisi kotiin tullut💗 Valtaisat kiitokset vielä täältäkin kun otitte Charmin sisään ja piditte huolta neidistä! 

Syksyn ohjatut rallyt käynnistyivät viime viikolla ja niissä treenailen Charmin, Myrrin ja Soman kanssa vaihtelevilla kokoonpanoilla. Jotain kisasuunnitelmiakin syksyyn on, niistä sitten lähemmin kun tulevat ajankohtaisiksi.